10 typů mužů Japonska podle japonských žen

14:03 | 14.10.2014 Syrinox 13
Pokud byste vy, nebo někdo, koho znáte, byli popsáni jako zelná rolka, jak byste reagovali? 
. . .
. . . FOTO: All Mangas Fault - youtube.com
Anebo co kdyby vás někdo nazval hyenou nebo naopak řekl, že jste možná až přehnaně krémoví?

Podle všeho se muži v Japonsku řadí do deseti odlišných kategorií. Zajímá vás, která je která?
 

 
1. Masožravec
Možná by vás nenapadlo, že kluci v animovaných seriálech by se mohli objevit i v realitě, ale je tomu tak: muži považováni za 'macho' jsou v Japonsku často těmi, co tráví mnoho času péčí o svůj vzhled a kupováním drahého, značkového oblečení a doplňků. Tito 'nikushoku' (tedy masožraví) jsou také typy, které se aktivně baví lovem žen, když jsou zrovna ve městě. Své lovecké metody mají perfektně naučené a otestované. Z toho vyplývá, že nebývají zrovna věrnými partnery.
 
2. Býložravec
V Japonsku nazýváni jako 'soshoku otoko', což doslova znamená 'rostlinami se živící muž', jsou tito mládenci doslovným protipólem masožravého typu: sladcí, zdvořilí, stydliví a bez sebevědomí. Vlastně se ani nesnaží dívky ohromit a opravdu nikdy nedělají první krok.  Jestli dokáží být dobrými partnery, to samozřejmě závisí na osobních preferencích, pokud se ale zajímáte o muže, jenž v zemi rámenu nazývají 'býložravým', ujistěte se, že nemáte problém být vedoucím článkem, jinak byste taky dřív mohli umřít stářím, než by se dotyčný sám odhodlal.
 
3. Slaninovo-chřestová rolka
‚Asupara behkon maki kei otoko‘ jsou přesně tím, jak je nazvali: masoví na povrchu, zeleninoví uvnitř. Možná nemají problém sebevědomě oslovit dívku a tvářit se jako typický masožravec, ale jakmile je poznáte, dojde vám, že jsou to jen roztomilí a něžní truhlíci. Takový ten pes, který štěká, ale nekouše. Někteří tyto vlastnosti možná ocení, protože se aspoň rychle přenese přes nepříjemné první kroky, druhým naopak může jejich věčné 'macho' chování začít lézt na nervy.


 
4. Zelná rolka
Podle mnohých je tento typ muže mezi ženami velkým hitem: na první pohled něžný a nevinný, ale pod slupkou se skrývá pravý masožravec a jen co ho pořádně poznáte, nebude se bát vytasit drápy. Tento typ muže není vhodný pro ty, co hledají skutečně mazlivého a roztomilého partnera, další však budou nanejvýš potěšeni, že jejich přítel není taková měkkota, jak se na první pohled zdálo.
 
5. Krémový muž
Tito muži údajně mají tu nejdokonalejší pleť a jsou mírné a galantní povahy, ale to jen do doby, než je někdo šeredně naštve, to pak jsou schopní kopat kolem sebe, co to jde, a bránit se. Možná něco jako vanilková káva s trochou alkoholu? Jistá sorta lidí tvrdí, že tito mladíci se zdají být až příliš snoví, aby byli skuteční, trochu jako postavy z anime nebo mangy?
 
6. Kašmírový muž
O tomhle jste nejspíše také neslyšeli. Podle všeho by kašmírový typ muže měl mít zářivý úsměv a stejně tak i vlasy, až by vám měl připomínat skvělou jemnou vlnu, ze které byste si upletli svetr. Ženy na něm často zbožňují jeho silnou osobnost.


 
7. Muž sójového mléka
Pojmenováni podle jeho lásky ke zdraví, tito sójoví chlapíci mají údajně mnoho společných zájmů s ženami, což dívkám usnadňuje navázat bližší kontakt. Můžete se s nimi bavit o kosmetice a zkrašlovacích prostředcích, dietách a jídle, které je dobré na pleť - ano, například sójové mléko. Často mají spíše androgynní postavu a vzhled.
 
8. Muž jako hyena
Jako ten blbeček, co si mylně myslí, že je úžasný a snaží se nabrnknout si každou v baru. Kořisti hyen jsou obvykle snadné terče, protože nedostatek jejich šarmu vlastně přitahuje ženy, které trpí zhrzenou láskou nebo se právě rozešly. Žádný muž nechce být s tímto typem asociován, ledaže by hrál záporáka v nějaké dost špatné hře.
 
9. Hladovějící muž
Tento typ rozhodně nehledá lásku; z nějakého neznámého důvodu jí a romanci dal košem. Má svůj vlastní pohled na svět, kterému nikdo nerozumí a nejraději tráví čas s přáteli nebo sám. Podle mnohých je hladovějící typ muže prostě zlomený, a proto zanevřel na ženy. Nic pro romantiky.


 
10. Otaku
Otaku chlapíci mají mnoho koníčků a mysl otevřenou. Často nemají absolutně žádný smysl pro módu a jsou lehce dětinští, proto to také umí tak dobře s dětmi. S otaku typem máte jistotu, že vás nikdy nepodvede a pokud ano, tak jedině s anime charakterem. Jejich povaha je vesměs velmi milá a věrná.

 
Tak co na to říkáte? Který typ se vám nejvíce líbí? Možná, že se vším nemusíme nutně souhlasit, ale je fajn mít přehled o tom, jak ženy a gayové své protějšky kategorizují. Když už nic, až příště někdo z vás bude nazván 'zelnou rolkou', alespoň se hned neurazíte.



ZDROJ & FOTO: japantoday.com; All Mangas Fault na youtube

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9