Recept na lásku v Japonsku

20:00 | 13.02.2017 Zoey 24
Jak docílit, aby si vás váš vyvolený všiml? Je to snadné, stačí troška čokolády a krve!
Valentín se blíží
Valentín se blíží FOTO: thewallpaperszone.com
Jak jsme již minulý rok informovali v článku Svátky zamilovaných, tak Japonci slaví Valentýn trošku jinak, než je u nás zvykem. Podstata tkví v tom, že dívky a ženy den před 14. únorem doma kuchtí a splácávají čokolády různých tvarů a chutí a pak svůj výtvor slavnostně předají svému vyvolenému, popřípadě ho stydlivě narafičí do jeho skřínky, šuplíku či přezuvek. Fantazii se meze nekladou. U středoškoláků je i velmi časté, že si kluci mezi sebou porovnávají, kdo má více čokolád a tím pádem je nejúspěšnější. 

V poslední době se objevil trend "zázračného" účinku "speciálních" valentýnských čokoládek. Stačí během procesu hňácání čokolády přistrčit trochu své krve a úspěch je skoro zaručen (láska na první kousnutí). Samozřejmě není krev jako krev, teď v Japonsku frčí menstruační krev. Věřím, že v menstruační krvi je opravdu více hormonů a bůhvíčeho, ale i tak mi to přijde trošku zvrácené. No, muži v Japonsku, mějte se na pozoru!

Trošku jsem se o samotnou výrobu valentýnských čokolád zajímala, a tak vám vysvětlím základní princip. 

1) Čokoláda musí být zabalena co nejúhledněji. Velmi často je čokoláda umístěna v podomácku vyrobené krabičce, či aspoň koupená krabička je dozdobena podle dívčiny kreativity.

2) Aby všechna děvčata jen neroztavila tabulkovou čokoládu a nedala ji do vlastní formičky na led, tak se před svátkem obchody jen hemží nějakými vychytávkami, jedlými třpytkami, popřípadě co nejorginálnějšími formičkami na čokoládu.

3) Každá správná Japonka by měla čokoládu vytvářet a zdokonalovat se v tom.

4) Nevěšte hlavu, i když si den před Valentýnem zaprasíte celou kuchyň, stále se můžete těšit na "White day", kdy jako žena dostáváte dárky vy.

A pokud vás můj článek nalákal, tak tu doporučuju jeden recept i s postupem na složení vlastní krabičky.
 
 

Potřebujete 2 tabulky čokolády, 3 lžíce smetany, lžíci másla a popřípadě nějaký alkohol (lžíci) - pokud nemáte sake, tak bych volila asi rum, ale i bez alkoholu by to mělo jít. Výsledek pak obalíte v kakaovém prášku.

Myslím, že postup jde pochopit z videa. Jen upozorňuju, že čokoládu nikdy nerozpouštíme na přímém ohni, ale na vroucí vodě (na sporáku máme velký hrnec s vařící vodou a na tu vodu teprve postavíme rendlík s čokoládou a ta tam pomalu roztaje). Na krabičky nezapomeneme dát celofán nebo jiný netrhavý obal a pak vše dáme do mrazáku, než to ztuhne. 

Osobně si myslím, že nejvhodnější doba na přidání menstruační krve je v úseku, kdy tam přiléváte smetanu.

Jinak pokud se vám nechce otravovat s celofánem, tak můžete rovnou koupit formičky na čokoládu. Nebo také není od věci do té tuhnoucí hmoty zapíchnout špejle a máte valentýnská lízátka. 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9