Oslavy svatého Valentýna na Filipínách

16:00 | 14.02.2021 Sachi 0
Valentýn spouští nejrůznější emoce: vzrušení z romantiky, radost z oslavy, překvapení blízkých, na kterých vám záleží a někdy dokonce úzkost z plánování něčeho velkého pro vaši drahou polovičku. Jak to ale vidí Filipínci?
Svatý Valentýn - srdíčka
Svatý Valentýn - srdíčka FOTO: Pxhere.com

Říct, že Filipínci milují oslavy jakéhokoli svátku, je slabé slovo. Buď je to něco tak velkolepého, jako je vánoční sezóna a Nový rok, nebo něco, co má místní význam, jako je Den nezávislosti. Pojmenujte svátek a Filipínci mají s největší pravděpodobností své vlastní způsoby, jak si ho připomenout. Zde je pár příkladů:
 

1. Již první únorový týden začínají být ulice, obchody a různé místní podniky plné výzdoby a květinových srdcí. Podle průzkumu, který provedla společnost e-commerce v Polsku, 79% Filipínců slaví Valentýna a nakupuje dárky pro své milované, rodinu, kolegy a přátele. A protože Filipínci mají tendenci být kreativní ve vyjadřování své náklonnosti, nikdy jim nedojdou nápady, jak oslavit všechny druhy lásky na Valentýna.


2. Filipíny mají stejné tradice jako mají na Valentýna lidé ze západu. Například výměnu dárků a přáníček. Ale nedávno začali Filipínci právě 14. února organizovat svatby. V tento den se konají nejen hromadné svatby, ale mnohé manželské páry se rozhodly, že obnoví svůj slib a znovu si na Valentýna řeknou "ano".


3. Snad jedním z nejsilnějších důkazů toho, že Filipínci milují svátky, je to, jak se běžná ulice v Manile během února mění v to, co lze považovat za nejrušnější část země. Lidé ze všech oblastí se stahují na květinový trh zvaný Dangwa nakoupit různé druhy květin, u kterých věří, že mají různý význam.


4. Filipínci jsou známí svým nadšením pro silné rodinné vazby, Valentýn je tak zvláštní den, kdy mohou sdílet nezapomenutelné pouto s rodinou. Může to být v luxusní restauraci nebo u domácího jídla

5. Filipínci se nedrží zkrátka! Když na to přijde, rádi projevují lásku k druhým digitálním způsobem. To je vidět na netradičních způsobech, jak projevují svou lásku na fotografiích a videích, které sdílejí na sociálních sítích. Bez ohledu na to, jakým způsobem slaví Valentýn, Filipínci z toho vytěží maximum tak, že vytvoří dlouhotrvající vzpomínky zachycené na fotografiích.


Mějme na paměti, že Valentýn není jen pro zamilované. Je důležité rozdávat lásku kolem sebe a připomínat ji všem, na kterých nám záleží.


ZDROJ: kitkateventz.com, cosmo.phmb.com.ph
FOTO: Flickr.com/AniaBlazejewska,wikipedia.org, Pixnio.com, Flickr.com/WayneSGrazio


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9