Jak se slaví Valentýn v Thajsku?

13:00 | 14.02.2021 Eunka 0
Uteklo to jako voda a opět přišel Den svatého Valentýna. Zajímalo by vás, jak se slaví v Thajsku? Pojďme se na to zaměřit.
Květinový trh v Pak Klong Talad
Květinový trh v Pak Klong Talad FOTO: wikimedia.org
Milujete Thajsko a pobýváte tam i na Valentýna? Jak se můžete připojit k oslavám? Máme pro vás několik tipů. Láska je ve vzduchu a všude je to vidět. Restaurace pořádají speciální akce a různá místa jsou zdobena červenými srdíčky. Nechybí však vůně a dotek Thajska.

V Bangkoku se na Valentýna chodí do svatyně Trimurti. Nachází se před nákupním centrem a sousedí s frekventovanou silnicí uprostřed Bangkoku. Právě tam míří místní lidé všech věkových skupin, aby přinesli oběť za lásku a štěstí. Svatyně Trimurti je na Valentýna obzvláště oblíbená u thajských lidí, kteří si navzájem přejí a dávají si růže. 



Květinový a zeleninový trh v Pak Klong Talad je na Den svatého Valentýna vždy fascinující. Podobně jako na jiných místech světa, roste cena květin v Bangkoku v tomto ročním období, i když květy jsou ve srovnání se západními zeměmi stále levné. Můžeme tedy jen závidět. V Bangkoku si na Valentýna také můžete dopřát romantickou plavbu po řece Chao Phraya nebo drink v romantickém střešním baru Eagle’s Nest. 

Thajci slaví Valentýna i na pláži. Sledují východ nebo západ slunce, relaxují a užívají si romantické okamžiky. V provincii Trang se každý rok koná svatební obřad pod vodou. Snoubenci se berou a páry, které jsou již sezdané, se mohou rozhodnout, že na stejné události obnoví své manželské sliby.



Jak je to s milostnými gesty a doteky na veřejnosti? Přes obraz promítaný v některých turistických oblastech a oblastech nočního života, jsou thajské ženy na veřejnosti obecně konzervativní, pokud jde o opačné pohlaví, a na to by návštěvníci neměli zapomínat. Veřejné projevy náklonnosti mezi milenci jsou ve většině oblastí Thajska ve srovnání s Evropou nebo Západem mnohem méně běžné. Ačkoliv není neobvyklé vidět, jak se thajské dívky a ženy drží za ruce se svými kamarádkami, mohou být zdrženlivější, když to samé dělají na veřejnosti se svými chlapci či muži. Časy a postoje se však mění, tak není úplně neobvyklé vidět, že se thajské páry, zejména mladší, drží za ruce na veřejnosti.

Láska prochází žaludkem a tak i Thajci na Valentýna jedí. Pokud vám nejdou sladké řeči, můžete svou drahou polovičku překvapit něčím dobrým na zub. V Thajsku si na Valentýna můžete dát například Gai Bai Toey, Moo Ping, Goong Makham, Pad Sam Sahai a nesmí chybět ovoce, káva a víno. 

Thajci si svátky užívají a Valentýn tedy můžete oslavit s nimi. Pokud ne letos, tak třeba příští rok. Co říkáte?

ZDROJ: thaizer.com
FOTO: wikimedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9