Zemřel japonský herec Ken Shimura

13:00 | 31.03.2020 TerkaS 0
Japonský zábavní průmysl ztratil dalšího báječného komika. V neděli zemřel ve věku 70 let japonský komik Ken Shimura.
Ken Shimura
Ken Shimura FOTO: asia.nikkei.com
Ken Shimura, ostřílený groteskní komik, který byl na vrcholu slávy v 70. a 80. letech minulého století, a dříve také členem rock and rollové kapely a komické skupiny the Drifters, zemřel v neděli na zápal plic způsobený koronavirem. Bylo mu teprve 70 let. Shimura byl hospitalizován 20. března s horečkou a diagnostikovaným rozsáhlým zápalem plic. Pozitivní test na koronavirus ze dne 23. března tak znamenal, že se komik stal první japonskou osobností zábavního průmyslu nakaženou koronavirem.

Narozen v tokijském městě Higashimuryama, Shimura, jehož reálné jméno bylo Yasunori Shimura, nahradil Chu Araie v the Drifters v roce 1974 po úspěšném ukončení střední školy. Skupinu založil herec Chosuke Ikariya a další čtyři muži v roce 1964 a skupina, která dělala předskokany the Beatles v Japonsku v roce 1966, se stala jednou z nejúspěšnějších v historii japonské komedie. Shimura se proslavil po účinkování v televizní groteskní show Hachijidayo Zeninshugo!, která byla vysílána v hlavním vysílacím čase v roce 1969. V té době získal na popularitě díky svým snadno srozumitelným vtipům a rozsahu parodií, zahrnujíc "mustache dance" a píseň Higashimurayama Ondo, která odkazuje na jeho domovinu v západním Tokiu. 

Později se objevil v populárních televizních show v rolích postav jako Baka Tonosama (hloupý lord) a Henna Ojisan (divný strýček). Od roku 2006 vedl soubor pro svou divadelní show Shimurakon (Duch Shimury). Nyní hrál v Tensai! Shimura Dobutsuen (Génius! Shimura ZOO) i v dalších vysílaných televizních programech a také měl v plánu začít v dubnu pracovat na filmu na motivy knihy The Name Above the Title.

Upřímnou soustrast jeho rodině i blízkým.

ZDROJ: japaninsides.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9