[apríl] České vydání kontroverzní thajské knihy je za dveřmi!

13:00 | 01.04.2020 abhorsenka 0
Thajský bestseller je kromě kontroverzního tématu chlapeckého vztahu, psán ve zvláštním formátu. Jeho české verze se dočkáme už za týden. O čem kniha je, a proč tolik pozornosti? 
Nepokojní
Nepokojní FOTO: ipf-publishing.cz
Kniha mladé thajské autorky Phi Kasemsan si získala hodně pozornosti nejen kvůli ději, ale hlavně díky netradičnímu způsobu vyprávění. Román se objevil jako blesk a pohltil všechny fanoušky žánru romantiky a gay témat. Za téměř 3 roky od vydání, kniha získala velkou základnu čtenářů a postupně překlad do 12 jazyků z různých koutů světa.

Kniha Nepokojní vypráví příběh dvou bratrů a pokrývá etapu jejich dospívání, až do časů čerstvě vystudovaných vysokoškoláků. Vývoj jejich vztahu ovšem vůbec není pouze sourozenecký a velkou roli hraje vzájemná přitažlivost a komplikace spojené s vzájemným citem. Gay tématika je v celém příběhu stěžejní.

Autorka se nebojí příběh vést v jemných náznacích, ale ani vyhrotit situaci do extrému. Zajímavé je, že vše záleží na čtenáři. Kniha je totiž psaná podobným stylem jako gamebook, takže dává čtenáři možnost zapojit se do děje a vybrat si v několika případech, kudy se bude osud bratrů ubírat. 



České vydání knihy naplánovalo nakladatelství IPF Publishing, které má s vydáváním asijských knih už zkušenosti, na 8. dubna. Její doporučená cena bude 349 korun. Kniha vyjde pouze v tištěné podobě. Pro e-book nemá kniha vhodný formát, protože čtenář musí přeskakovat mezi stránkami a podle slov autorky by se v elektronické podobě ztratilo kouzlo zapojení do příběhu.

FOTO a ZDROJ:ipf-publishing.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9