Čínské hvězdy bojují proti koronaviru pomocí hudby

13:00 | 12.02.2020 Eunka 0
Z koronaviru má strach celý svět, nicméně pro lidi v Číně je to nejtěžší, proto se slavné čínské hvězdy spojily a nazpívaly písně, které povzbudí, dají naději a podpoří i lékaře a pracovníky ve zdravotnictví.
O koronaviru se mluví všude kolem nás. Lidé se bojí a přemýšlejí, jak se chránit a co dělat. Pročítají noviny, hledají informace a jen těžko si dovedou představit, co asi prožívají obyvatelé Číny, zejména Wuhanu. Čínské populární hvězdy jako Jackie Chan, Wang Leehom, Xiao Zhan a Tong Liya společně nazpívaly píseň Believe Love Will Triumph, která má podpořit všechny, kdo s nemocí bojují, lékaře, zdravotníky a i ty, kteří se bojí a hledají sílu a podporu. Wang Leehom nazpíval i sólovou verzi, kterou máme zde:



Zpěvák mimo jiné zmínil i určitou podobnost s epidemií SARS v roce 2003, a poté řekl: "V současné době je ze 40 620 případů na světě, 99 % jen v Číně. Touto dobou jsou milióny Číňanů v karanténě a snaží se, aby se virus nešířil dál. Je to pro ně psychicky i fyzicky náročné. Představme si, čím asi procházejí. Ve válce proti tomuto viru musíme všichni spolupracovat. Doufám, že tato píseň lidi trochu povzbudí."

Believe Love Will Triumph - verze s anglickými titulky:


Další píseň, která má povzbudit a dát sílu především lidem z Wuhanu, se jmenuje Wuhan, how are you? a nazpívaly ji celebrity jako Jackie Chan, Donnie Yen, Li Bingbing, Nicholas Tse a Jay Chou. 

Wuhan, how are you?


V písni se zpívá: "Děkujeme všem lidem, co se obětovali pro Wuhan. Děkujeme všem hrdinům, kteří v této situaci šli proti proudu. Děkujeme za všechnu laskavost, které se nám dostalo. Děkujeme všem. Srdečný a silný Wuhane, bojuj!"

Hudba dokáže spojit celý svět. Hudba má léčivou sílu a umí povzbudit. Zmínění umělci samozřejmě pomohli i finančně, nicméně jejich tvorba svým způsobem přináší naději.

ZDROJ: facebook.com/leehom/, YouTube.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9