Parazit a jeho celosvětový úspěch - na nikoho jiného ten Oscar nečekal

13:00 | 11.02.2020 Razjela96 1
Pulp Fiction jste už viděli tolikrát, že si pamatujete všechny hlášky zpaměti, a atmosféra tohoto filmu vás pořád okouzluje, ale rádi byste něco nového? Tím pádem je Bong Joon Hovo dílo, Parazit, přesně pro vás.
Herci z filmu Parazit
Herci z filmu Parazit FOTO: wikimedia.org

Šla jsem se na ten film podívat téměř okamžitě po premiéře, díky velice pozitivním recenzím na internetu. Musím upřímně říct, že jsem se na něj moc těšila a nebyla jsem vůbec zklamaná. Jak jsem psala v úvodníku, atmosféra je stejná jako v Pulp Fiction a ostatních Tarantinových snímcích.



Jednoduchost selského rozumu a občasná vtipná absurdita některých situací, tvoří opravdu skvělou podívanou. Herci jsou výteční a moc rychle se ztotožňujeme s životní situací hlavních postav, což je naprosto neuvěřitelné, protože jejich jednání je velmi vzdálené od toho správného, ale stejně jim celou dobu fandíme. Nechci prozrazovat zápletku celého filmu, ale rozhodně se nemusíte bát, že vás tento film nebude bavit, protože se tam pořád něco děje a je tam několik zvratů, které určitě nebudete čekat.

Film je velice úspěšný a získal 7 nominací na Critics′ Choice Movie Awards, 3 nominace na Zlatý Glóbus a Satellite Awards a 1 cenu na Screen Actors Gulid Awards. Však nepopiratelně největším úspěchem, kterého Parazit dosáhl, jsou 4 Oscary: nejlepší cizojazyčný film, nejlepší původní scénář, nejlepší režie. Také poprvé v dějinách udělování Oscarů, vyhrál cenu za nejlepší celovečerní film snímek, který není v anglickém jazyce.

Bong Joon Hovi, štábu a celému obsazení velmi gratulujeme. Přejeme mnoho inspirace a nápadů pro další skvělá díla.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9