Vajíčkový duch neboli Dalgyal gwisin

13:00 | 20.01.2020 Sachi 0
Navzdory svému poněkud komickému názvu, je duch, který je znám také jako Dalgyal gwisin, jedním z nejděsivějších tvorů korejské mytologie.
Dalgyal gwisin
Dalgyal gwisin FOTO: Screenshot/youtube.com

Jeho název pochází z naprostého nedostatku rozeznatelných rysů obličeje. Na rozdíl od jiných korejských duchů, kteří mají tendenci zachovávat lidské rysy i po smrti, nemají vaječní duchové oči, uši, nos ani ústa, takže jejich hlavy vypadají kulatě a hladce jako vejce. Někteří vaječní duchové přijdou i o ruce a nohy.
 

Jak to však někdy bývá, jejich chování a vzhled je záhadou - legenda praví, že když se podíváte na vajíčkového ducha, jeho bledá, prázdná vizáž bude to poslední, co kdy uvidíte. O vajíčkových duších se říká, že stopují turisty, kteří se příliš toulají hluboko v hustě zalesněných horách korejského poloostrova.

S vajíčkovým duchem se nedá komunikovat – žádné smlouvání nebo žebrání. Tento nevýrazný a přitom děsivý duch vysává život z každého, kdo se s ním setká. Zatímco jiní duchové mohou vykouzlit hrozivější vzhled, právě prázdnota vaječného ducha je ze všeho nejstrašnější.
 



I když nikdo přesně neví, jaké nedokončené záležitosti udržují vaječné duchy připoutané k našemu světu, spekuluje se, že se jedná o „bezdětné duchy“ (mujagwi), co byli bez potomků či příbuzných, kteří by pro ně uspořádali zádušní bohoslužby (jesa).
 

Jelikož je v Jižní Koreji v oblibě pěší turistika, pro jistotu by možná bylo nejlepší, se na výletě držet vyšlapané stezky nebo zůstat raději doma a těmto duchům se vyhnout.
 

ZDROJ: hauntedattractiononline.com, cheng-tsui.com
FOTO: Screenshot/Youtube.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9