V Soulu se bude konat Mezinárodní festival spisovatelů

13:00 | 23.09.2019 Eunka 0
Pokud vyrážíte v říjnu do Soulu a milujete romány, poezii a knihy všeho druhu, můžete navštívit Mezinárodní festival spisovatelů a poznat nejen korejské autory knih.
Mezinárodní festival spisovatelů
Mezinárodní festival spisovatelů FOTO: instagram.com/siwf_insta/
Mezinárodní festival spisovatelů spojí desítky oceněných spisovatelů a básníků z Jižní Koreje i ze zahraničí. Fanoušci literatury se mohou těšit na zajímavé akce a diskuse. 

Osmý ročník tohoto festivalu se bude konat 5. - 13. října v Dongdaemun Design Plaza v Soulu. Letošní ročník spojí 50 spisovatelů a korejských literárních kritiků, včetně 32 oceněných spisovatelů beletrie a básníků z Koreje i z ciziny.

Během devíti dnů se autoři i kritici zapojí do 25 literárních akcí, které se budou konat v kongresovém centru, na univerzitách Sogang a Chung-Ang a v pěti malých knihkupectvích v Soulu. Celý festival bude provázet téma: Tisíce zrcadel, které nás odrážejí.

Dorazí korejští autoři Song Sokze, Oh Jung-hee a Bae Suah. Milovníci knih se ale mohou těšit i na 14 spisovatelů ze zahraničí. Mezi nimi budou Liu Zhenyun z Číny, Graeme Macrae Burnet z Velké Británie, David Szalay z Kanady a Forrest Gander z USA - vítěz Pulitzerovy ceny 2019 za poezii. Nebude chybět ani Nicolas Mathieu z Francie, který v roce 2018 obdržel cenu Le Prix de Goncourt.

Více se můžete dozvědět na oficiálních stránkách události. Nejen v korejštině, ale i v angličtině.

ZDROJ: koreabizwire.com, siwf.or.kr

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9