Baku - váš skrytý psycholog

13:00 | 09.09.2019 Razjela96 1
Dnes si opět řekneme něco o jókai, který vás nebude nutně chtít zabít, ba dokonce vám i pomůže. Baku je pravděpodobně jedním z nejpřátelštějších nadpřirozených bytostí, které můžete potkat v Japonsku, ale nejenom tam.
Baku
Baku FOTO: David Ellis/flickr.com

Toto stvoření většinou bydlí v bažinatém území vedle nějakých lidských obydlí - ti méně odvážní budou pravděpodobně někde kolem vesnic.

Důvodem je jeho velmi zajímavý a jedinečný způsob obživy, a to je vstřebávání psychické negativní energie. Co to přesně zahrnuje? Samozřejmě na seznamu nalezneme klasickou špatnou náladu, která způsobuje konflikty, ale také noční můry. Dokonce se v Japonsku říká, že když během nějaké epidemie bakua uvidíte, tak je to dobré znamení a přichází konečně lepší období uzdravování.

Zajímavostí také je to, že spatřit bakua, je poměrně obtížné, protože je velmi plachý a velice se stydí před lidmi, a proto je skoro nemožné, abyste ho viděli. Existují ale příběhy, že ho lze najít ve chvíli, kdy je právě nějaká vesnice nebo město pohlceno epidemií a baku se snaží vstřebat všelijakou negativní energii. Jókai je potom v podstatě zdrogovaný a nedává moc pozor na to, co dělá.

Jak ale baku vypadá? Je třeba říct, že se jedná o doopravdy zvláštní kombinaci. Představte si totiž slona, který má tygří nohy a býčí ocas. Negativní psychickou energii údajně nasává svým chobotem.

Jak vidíte ne každý jókai je zlý. Někteří se vám dokonce snaží i pomoct.


ZDROJ: LEVY, Joel. Prawdziwa historia stworów fantastycznych. 1. Varšava: Muza, 2001. ISBN 9788372007421.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9