Po bouři v kině Světozor

12:13 | 05.09.2017 ilonad 4
Nechte se 7. září usadit do sedaček pražského kina Světozor a vychutnejte si japonské drama „Po bouři“, jež se s úspěchem probojovalo mezi filmy, které byly uvedeny na minulém ročníku filmového festivalu v Cannes a sklidily pozitivní ohlas.
Plakát k filmu "Po bouři"
Plakát k filmu "Po bouři" FOTO: imdb.com
„Umi yori mo mada fukaku“ (v češtině „Po bouři“), drama točící se okolo komplikovaných vztahů v rodině, je předposledním počinem Koreedy Hirokazua, který bývá řazen ke klasikům japonské režisérské stoličky s tvorbou s humanistickým nádechem. V jeho filmech, pro které si sám píše scénáře a které jsou často sondou do života lidí v dnešní době, se někdy více nebo naopak méně odráží jeho filmové počátky dokumentaristy. Do centra pozornosti je zasazena rodina spolu se společenským kontextem a příběh se zabývá zkoumáním lidských rysů, jakými jsou soucit, trpělivost nebo odvaha.

Koreeda, který získal například Cenu poroty na festivalu v Cannes za snímek „Jaký otec, takový syn“ nebo ocenění pro nejlepšího režiséra na Benátském filmovém festivalu za svůj debutní snímek „Maboroshi“, si zvolil za hlavního hrdinu filmu „Po bouři“ spisovatele, jehož dřívější úspěch je jen matnou vzpomínkou. Hlavní protagonista Rjóta se snaží uživit také jako soukromý detektiv, ale veškeré jeho příjmy končí v hazardu. Pochopitelně tak není schopen dávat příspěvky na svého syna, což ještě více komplikuje vztahy s jeho bývalou manželkou Kyouko, která nad ním zlomila hůl a již má nového přítele. Naskytne se ale Rjótovi, který je tak trochu ztracenou existencí, aby napravil vztahy se svou rodinou? A co změní bouřka, kvůli které jsou nuceni přečkat čas v domě Rjótovy dobrosrdečné matky?


Mistr rodinných drobnokreseb Hirokazu Koreeda se vrací s filmem, který pojednává o zpřetrhaných vazbách, křehké lásce rodičů a dětí a o tom, že nejsilnější bouře jsou někdy ty, při kterých se nepohne ani lístek.“, tak snímek komentuje distributor Be2Can Distribution. Film „Po bouři“, který zaujme také vykreslením postav a dramatickou výstavbou, bude uveden ve středu 7. září 2017 od 20:30h v kině Světozor a poté promítán v dalších dnech v kině Světozor, Aero, Bio Oko.

Lístky můžete zarezervovat/koupit ne stránkách:
- kino Světozor >zde< (07.09., 09.09., 10.09.,  12.09., 13.09., 14.09., 16.09., 17.09., 19.09.)
- kino Aero >zde< (18.09.)
- kino Bio Oko >zde< (11.09.)

Stránky distributora: zde
Událost na Facebooku: zde 
Názory ČSFD diváků na film: zde


ZDROJ: be2can.eu, csfd.cz, wikipedia.org
FOTO: imdb.com

 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9