Pozvánka na koncert korejských La Mer et L’Ile

17:00 | 06.06.2017 starfishzs 0
Velvyslanectví Korejské republiky v České republice srdečně zve všechny příznivce korejské kultury na koncert umělecké skupiny La Mer et L’Ile (Ostrov moře), který se uskuteční 4. července v pražském Rudolfinu.
Plakát k akci
Plakát k akci FOTO: Velvyslanectví Korejské republ...
Dovolujeme si všechny příznivce korejské kultury jménem Velvyslanectví Korejské republiky v České republice pozvat na koncert korejské umělecké společnosti La Mer et L’Ile (Ostrov a moře), která v rámci evropského turné s názvem "Pět smyslů Koreje" navštíví dne 4. 7. 2017 Prahu. Koncert se bude konat od 19:30 v Dvořákově síni v Rudolfinu, kde můžete také koupit vstupenky.

La Mer et L'Ile je uměleckou společností založenou v roce 2012 skládající se z více než sta renomovaných umělců a akademiků za účelem obecné podpory korejské kultury a obzvláště krásné korejské krajiny prostřednictvím klasické hudby, tance, výtvarného umění a akademické činnosti. Od svého vzniku společnost a její ansámbl konají pravidelné koncerty a speciální vizuální výstavy v Koreji i mimo ni.

Soubor začal svá zámořská turné v roce 2016 v Singapuru, Sydney a Hongkongu, kde zahrál při zahájení a ukončení "Festive Korea". Na tomto koncertu orchestr vystoupí s novým repertoárem, který zahrnuje díla evropských skladatelů, jako např. "Tři divertimenta pro smyčcový kvartet" od Benjamina Brittena nebo "Klavírní kvintet v f moll" od Césara Francka, ale i díla korejských autorů. Mezi nimi se vyjímá zejména skladba "Dokdo, ostrov pěti smyslů” pro soprán, saenghwang, gayageum, housle, violu a violoncello od proslulého korejského skladatele Lim Jun Heeho.

Na ukázku z koncertu v Soulu se můžete podívat níže a více o koncertu samotném se dozvíte z pozvánky zde.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9