Junghee Jang & Mark Hosak - Šamanské léčivé bubnování

16:00 | 16.04.2017 abhorsenka 0
Zajímá vás literatura osobního rozvoje, šamani a zvuky bubnu? Pak vás bude kniha od Korejky Junghee Jang a Němce Marka Hosaka zajímat. 
Šamanské léčivé bubnování
Šamanské léčivé bubnování FOTO: abhorsenka/Asianstyle.cz
Kniha nakladatelství Fontána je k dostání v překladu Andrey Mrázkové a u nás vyšla v roce 2010.

Společně ji napsali Korejka Junghee Jang a její životní partner Němec Mark Hosak a ačkoli se zabývá učením šamanských technik, jak jsou známy hlavně v jižní Americe, oba autoři jsou pevně spjati s kulturou Asie a vhledy východní kultury se promítají do celé knihy.
Kniha je ovšem určená specifickým čtenářům, je totiž literaturou osobního rozvoje a zařadit ji můžeme i do esoterické literatury.

Autoři nám postupně vysvětlí, co je vlastně moderní šamanismus, představí techniky bubnování na buben zvaný djembe, ukážou, jak léčit zvukem bubnu a nastíní některé bubnové rituály. Čtenář postupně zjistí rozdíl mezi hudebním vystoupením a šamanským bubnováním. Autoři nám osvětlí svůj pohled na život, zajímavě skloubený východním i západním učením. Dozvíme se něco i o jejich osobním životě.

Junghee se narodila v malé jihokorejské vesnici a postupně se začala zabývat reiki, magickým tancem i šamanským bubnováním. Mark vystudoval japanologii a východoasijské dějiny umění a je mistrem reiki, o kterém napsal i knihu Velká kniha symbolů reiki, která vyšla v roce 2004. Společně žijí v Německu.

Kniha je pro zájemce o alternativní nauky zajímavou volbou, i když nemají v plánu začít s bubnováním. Nabízí totiž další zajímavý pohled na svět, život a naše bytí. Každý vnímavý čtenář si může odnést nové vhledy. Jedinou výtkou ke knize je docela velké množství překlepů, které mě celkem rušilo ve čtení.
Nejste-li ovšem zastáncem podobné literatury, pak vás ani kniha o šamanském léčivém bubnování nepřesvědčí a raději sáhněte po beletrii. 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9