Naučte se vařit vietnamské speciality - Bun cha

14:00 | 21.07.2015 Tieu 0
Nově vzniklý YouTube kanál vám přiblíží známé vietnamské speciality, vypíše seznam potřebných ingrediencí a ukáže postup tak, abyste byli schopni si je doma uvařit sami!
Bun cha společně s rýžovýma nudlema
Bun cha společně s rýžovýma nudlema FOTO: vietnamnow.org
‘‘Non La Channel‘‘ je stránka, která vás provede vietnamskou kuchyní. Dozvíte se spoustu zajímavých receptů, které si budete moci sami vyzkoušet u vás doma.

S nápadem přišli mladí vietnamští studenti, kteří chtějí, aby se český národ více dozvěděl o vietnamských jídlech. Chutnají vám některé speciality a rádi byste si je doma uvařili? Není nic lepšího, než se do toho pustit se správným průvodcem.

Co to znamená ‘‘non la‘‘ a proč zrovna tento název? Non La je slaměný klobouk, který je symbolem jejich stránky. Non La má lidem vybavit Vietnam, protože vietnamští zemědělci často nosí slaměné klobouky, aby se ochránili před sluncem, když pracují na poli. Na poli vypěstují různé plodiny, které se ve vietnamské kuchyni objevují.

Bun Cha
V prvním díle si pro nás připravili jedno z nejznámějších jídel, které skoro každý zná. Téměř jakékoliv vietnamské bistro ho má zařazeno ve svém jídelním lístku (není tajemstvím, že nejlepší bun cha mají stejně v Sapě).

Je krásné slunečné počasí a chcete pozvat kamarády, ale nevíte co uvařit? Zkuste si s Non La Channel Bun Cha, neboli grilované vepřové maso s rýžovými nudlemi. Patří mezi oblíbená jídla. Hodí se taktéž jako pokrm k pivu a dá se servírovat jen s chlebem.


Chcete znát další zajímavé a chutné Vietnamské recepty? Navštivte Non La Channel na YouTube.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9