České chutě a asijská inspirace: Kuřecí Ramen

20:00 | 13.02.2015 abhorsenka 6
V sérii vám představím asijské recepty, upravené pro českého kuchtíka nejen chutí, ale hlavně z hlediska dostupnosti surovin. Ramen patří k nejznámějším asijským jídlům a my si připravíme kuřecí verzi.
můj kuřecí ramen
můj kuřecí ramen FOTO: AsianStyle.cz / abhorsenka

Vždy jsem chtěla vyzkoušet jednu věc, která se u nás běžně nepřipravuje a to celé vařené kuře. A tak trochu díky tomuto plánu vznikl následující recept, jelikož jsem velký fanoušek chemických pytlíčků instantního ramenu, bylo na čase uvařit zdravější variantu. V mém receptu opět používám jednu ingredienci, která nemá s Asií nic společného. Ocet balsamico je středomořskou surovinou, ale zelenině dodá opravdu skvělou chuť.

Naše prababičky říkaly, že slepičí polévka je aspirinem chudých, takže kuřecí ramen musí být přinejmenším lékem na mlsný jazýček.

 

Potřebujeme: cca 5 porcí
1 kuře
5 porcí nudlí
5 vajec nebo dle počtu strávníků
2 ks cibule
¼ celeru
2 ks kořen petržele
2 ks mrkev
Další zelenina dle chuti (např. cuketa, fenykl, kedluben, zelí)
2 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžička mletého chilli
1 lžička mleté papriky
2 lžíce octa balsamico
2 lžíce sójové omáčky
Sůl
Pepř
Olej
 

Postup:
1) Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci oleje. Přidáme zázvor, mletou papriku, chilli a nakrájenou cibuli. Smažíme 1min, pak zalijeme trochou vody, aby se koření nespálilo.
2) Do hrnce vložíme celé kuře, přidáme sójovou omáčku, několik kousků kořenové zeleniny pro chuť vývaru a zalijeme vodou. Dle potřeby ještě dosolíme. Kuře vaříme cca hodinu nebo do měkka.
3) Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky (viz. galerie), naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme 1 lžící oleje a 2 lžícemi octa balsamico. Důkladně vše promícháme a zeleninu grilujeme v troubě, dokud nezačne tmavnout. Pozor aby nebyla příliš měkká.
4) Uvařené kuře vyjmeme z vývaru a necháme stranou. Ve vývaru si podle počtu osob uděláme ztracená vejce a poté kuřecí maso obereme do polévky.
5) Pečenou zeleninu nakrájíme na menší proužky a přidáme do polévky.
6) Uvaříme oblíbené nudle na ramen dle návodu a můžeme podávat.

Máte rádi ramen a máte svůj oblíbený recept?
 


FOTO: AsianStyle.cz / abhorsenka


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9