Hlavní stránkaGastronomieDomácí Pocky [Recept]
Domácí Pocky [Recept]
V Japonsku jsou známy pod názvem Pocky, v Koreji zase pod názvem Pepero. Polomáčené tyčinky jsou velice oblíbeny ve všech koutech Asie a i za jejími hranicemi. Zkuste si tyto lahodné polomáčené tyčinky upéct doma!
tyčinky
FOTO: traveloriented/flickr.com
Receptů na domácí Pocky je několik, takže pro mě nebylo snadné vybírat. Nakonec jsem se rozhodla pro tento recept (na cca 90 kousků) a doufám, že vám domácí polomáčené tyčinky z něj budou chutnat!
Ingredience:
1 šálek chlebové mouky (v pohodě by měl být i mix 100g polohrubé mouky a 80g hladké)
1/4 šálku cukru
4 lžíce čerstvého másla, při pokojové teplotě
1 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
4 lžičky vody
můžete přidat i trochu vanilkového extraktu
čokoládu dle chuti
drobnosti na ozdobení
Postup:
1.Troubu předehřejte na 160 °C.
2. Mezitím ve velké míse smíchejte máslo a cukr dohromady. Míchejte dokud se nevytvoří takový krém. Poté přidejte vejce (a popřípadě i vanilkový extrakt) a opět promíchejte.
3. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, promíchejte a pak přidejte vodu. Míchejte do hladka.
4. Na plech tvořte pomocí zdobícího pytlíku, který jste vyplnili těstem, cca 6 cm dlouhé tyčinky alespoň centimetr od sebe.
5. Tyčinky pečte asi 15 minut dokud nemají zlatavou barvu.
6. Poté je vyndejte, sundejte z plechu a nechejte úplně vychladnout.
7. Nyní si rozpusťte čokoládu dle vlastní volby, v horké lázni nebo mikrovlnné troubě.
8. Tyčinky poctivě namáčejte v rozpuštěné čokoládě do 3/4 jejich délky. Ale dávejte si pozor, tyčinky jsou celkem křehké. Kromě čokolády je můžete ještě obalit v drcených oříšcích nebo cukrovém zdobení. Fantazii se meze nekladou!
9. Polomáčené tyčinky vložte chladit do ledničky, čokoláda rychleji ztuhne.
10. Tyčinky můžete normálně skladovat při pokojové teplotě. Dobrou chuť!
ZDROJ: food52.com (naleznete zde i fotky postupu)
Ingredience:
1 šálek chlebové mouky (v pohodě by měl být i mix 100g polohrubé mouky a 80g hladké)
1/4 šálku cukru
4 lžíce čerstvého másla, při pokojové teplotě
1 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
4 lžičky vody
můžete přidat i trochu vanilkového extraktu
čokoládu dle chuti
drobnosti na ozdobení
Postup:
1.Troubu předehřejte na 160 °C.
2. Mezitím ve velké míse smíchejte máslo a cukr dohromady. Míchejte dokud se nevytvoří takový krém. Poté přidejte vejce (a popřípadě i vanilkový extrakt) a opět promíchejte.
3. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, promíchejte a pak přidejte vodu. Míchejte do hladka.
4. Na plech tvořte pomocí zdobícího pytlíku, který jste vyplnili těstem, cca 6 cm dlouhé tyčinky alespoň centimetr od sebe.
5. Tyčinky pečte asi 15 minut dokud nemají zlatavou barvu.
6. Poté je vyndejte, sundejte z plechu a nechejte úplně vychladnout.
7. Nyní si rozpusťte čokoládu dle vlastní volby, v horké lázni nebo mikrovlnné troubě.
8. Tyčinky poctivě namáčejte v rozpuštěné čokoládě do 3/4 jejich délky. Ale dávejte si pozor, tyčinky jsou celkem křehké. Kromě čokolády je můžete ještě obalit v drcených oříšcích nebo cukrovém zdobení. Fantazii se meze nekladou!
9. Polomáčené tyčinky vložte chladit do ledničky, čokoláda rychleji ztuhne.
10. Tyčinky můžete normálně skladovat při pokojové teplotě. Dobrou chuť!
ZDROJ: food52.com (naleznete zde i fotky postupu)
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek