Domácí Pocky [Recept]

15:00 | 30.11.2014 Saki 11
V Japonsku jsou známy pod názvem Pocky, v Koreji zase pod názvem Pepero. Polomáčené tyčinky jsou velice oblíbeny ve všech koutech Asie a i za jejími hranicemi. Zkuste si tyto lahodné polomáčené tyčinky upéct doma!
tyčinky
tyčinky FOTO: traveloriented/flickr.com
Receptů na domácí Pocky je několik, takže pro mě nebylo snadné vybírat. Nakonec jsem se rozhodla pro tento recept  (na cca 90 kousků) a doufám, že vám domácí polomáčené tyčinky z něj budou chutnat!

Ingredience:
1 šálek chlebové mouky (v pohodě by měl být i mix 100g polohrubé mouky a 80g hladké)
1/4 šálku cukru
4 lžíce čerstvého másla, při pokojové teplotě
1 vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
4 lžičky vody
můžete přidat i trochu vanilkového extraktu
čokoládu dle chuti
drobnosti na ozdobení


Postup:
1.Troubu předehřejte na 160 °C.
2. Mezitím ve velké míse smíchejte máslo a cukr dohromady. Míchejte dokud se nevytvoří takový krém. Poté přidejte vejce (a popřípadě i vanilkový extrakt) a opět promíchejte.
3. Přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, promíchejte a pak přidejte vodu. Míchejte do hladka.

4. Na plech tvořte pomocí zdobícího pytlíku, který jste vyplnili těstem, cca 6 cm dlouhé tyčinky alespoň centimetr od sebe.
5. Tyčinky pečte asi 15 minut dokud nemají zlatavou barvu.
6. Poté je vyndejte, sundejte z plechu a nechejte úplně vychladnout.

7. Nyní si rozpusťte čokoládu dle vlastní volby, v horké lázni nebo mikrovlnné troubě.
8. Tyčinky poctivě namáčejte v rozpuštěné čokoládě do 3/4 jejich délky. Ale dávejte si pozor, tyčinky jsou celkem křehké. Kromě čokolády je můžete ještě obalit v drcených oříšcích nebo cukrovém zdobení. Fantazii se meze nekladou!

9. Polomáčené tyčinky vložte chladit do ledničky, čokoláda rychleji ztuhne.
10. Tyčinky můžete normálně skladovat při pokojové teplotě. Dobrou chuť!


 
ZDROJ: food52.com (naleznete zde i fotky postupu)

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9