Dejte si mrkvičku aneb Oseng - Oseng Wortel

15:00 | 27.08.2014 Eunka 7
Kdo se nevyhýbá zelenině a miluje právě mrkev, může vyzkoušet tento recept z Malajsie. Bude trochu pálit, ale to vůbec nevadí.
Mrkev
Mrkev FOTO: commons.wikimedia.org
Toto jídlo je rychlé, vhodné pro vegetariány a pro ty, kteří sklidili velkou úrodu mrkve a nevědí už pomalu co s ní. Můžete si ho klidně přidat k rýži nebo k nudlím... jak je libo. Velkou výhodou tohoto receptu je, že suroviny seženete úplně všude a za rozumnou cenu.

Co budeme potřebovat:
300g mrkve
3 šalotky
3 stroužky česneku
1 zelená paprika, nebo čili paprička
čili, sůl
4 lžíce sójové omáčky 
2 lžíce vody
olej


Postup: 
Mrkev očistíme a nakrájíme ji na takzvané 'sirky', šalotku nasekáme a stroužky česneku rozdrtíme. Papriku nakrájíme na tenké, krátké proužky a poté si připravíme pánev wok. V té rozehřejeme trošku oleje a na něm osmažíme šalotku, česnek a papriku. Přidáme mrkev a pokrm zhruba minutu mícháme. Pak dodáme sójovou omáčku a vodu a zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 5 minut, pak ochutíme solí a čili a ještě chvíli povaříme. Až je mrkev měkká tak akorát, podáváme. 

Co říci na závěr? Asi jen... pochutnejte si!

ZDROJ: asian-recipe.com, tastebook.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9