Čokoláda s příchutí Asie

18:00 | 14.02.2017 Eunka 14
Máte rádi čokoládu? A už vás nudí příchuti, které nabízejí v místních obchodech? Tak neváhejte a zkuste něco nového. Čokoláda z Asie vás možná překvapí.
Čokoláda se zeleným čajem
Čokoláda se zeleným čajem FOTO: minato / flickr.com
Čokoláda je oblíbená všude na světě a jak je známo, každá země má své specifické chutě. Asii samozřejmě nevyjímaje. V posledních letech se i v Asii slaví populární svátky, jako je například den svatého Valentýna. Při této příležitosti je čokoláda vždy vhodným darem.

A mají v Asii nějaké sladké speciality? Čokoládové společnosti přemýšlí, jak nalákat zákazníky a proto rádi experimentují s příchutěmi. Mnoho Asiatů totiž stále považuje čokoládu za něco luxusního nebo exotického.

V Číně tedy například používají celou škálu zajímavých přísad. Oblíbená je čokoláda ze zeleného čaje a také ta s ženšenem. Dále se experimentuje s datlemi, červenými fazolemi a dokonce i se sýrem. V Koreji zase existuje jedna zvláštnost a to kimči čokoláda. Možná ji už někdo z vás ochutnal. Vypadá docela lákavě.

V Japonsku se pro změnu dá koupit čokoláda s wasabi, což bude jistě také zajímavé spojení chutí. Koneckonců i u nás se přece dají koupit neobvyklé čokolády s čili, zázvorem anebo pelyňkem. Prostě, jak je vidět, čokoládovým fantaziím se meze nekladou a každý jednotlivec si snad vybere tu svou.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9