Oblíbené sladkosti v Japonsku

14:12 | 13.01.2013 Rinako 26
Čím si v Japonsku můžete osladit život, když je vám těžko? Co rády japonské děti mlsají? Představíme vám ty nejznámější sladkosti.

Japonské cukrářství
Japonské cukrářství FOTO: pbase.com
Pocky
Každý z vás je určitě zná, je možné je koupit i v českých obchodech. U nás je najdete nejčastěji pod názvem Mikado. Pocky jsou japonské sladké tyčinky máčené v různorodých a často i pro nás šílených polevách. Nejčastější jsou pocky namáčené v čokoládě, ale můžeme je nalézt i s vanilkovou, jahodovou či dokonce lososí nebo krabí polevou. Tuto sladkost také obvykle zdobí rozličné barevné a sladké posypy.

Coffeebeat
Bonbóny, které mají nejblíž asi k našim českým lentilkám. Mají kávovou příchuť, jsou polité tmavou čokoládou a mají tvar připomínající kávové zrno. Když sladkost rozkousnete, objevíte uvnitř srdíčko z mléčné čokoládové náplně. Coffebeat je vyráběno pod značkou Meiji, jejichž výrobky jsou vždy k dostání za přijatelnou cenu a jsou kvalitní. Jsou určeny hlavně pro děti, ale chuť kávy jistě oslovuje i dospělé.



Botan Rice Candy
V každém balíčku najdete šest samostatně zabalených bonbónků. Papírky, ve kterých jsou zabalené, jsou z rýžového papíru, tudíž se v puse rozpustí a nemusíte si dělat žádné starosti s odpadky. V balíčku najdete vždy nějaké tetování. Dříve jsme mohli najít v krabičkách malé hračky, ale ty si velmi oblíbily malé japonské děti, pro které byly malé části hračky příliš nebezpečné.

Ramune Candy
Oblíbený japonský nápoj s limetkovo-citrónovou příchutí, který se prodává ve velmi milých a barevných lahvích. Nápoj si získal velkou oblibu, a tak se výrobci rozhodli vyrobit i bonbóny se stejnou příchutí. Okamžitě se staly oblíbenými a začaly se vyrábět různorodé další příchutě jako kiwi, mango, ananas a dokonce i třeba s příchutí wasabi.

Hello Panda
Oblíbené sladkosti u malých japonských dětí zabalené v rozkošném obale s pandou. Jsou to malé křupavé sušenky. Uvnitř je mléčná čokoládová náplň. Náplň může mít i příchuť jahody či vanilky. Vanilková příchuť je ale méně častá. Sladkost je vyráběná pod značkou Meiji a její cena se pohybuje okolo 20Kč.




Flower's Kiss
Tyto bonbóny vám mají zajistit, že váš dech bude vonět jako květiny. Prodávají se nejčastěji v modro-růžovém sáčku. Uvnitř jsou všechny bonbóny zabalené samostatně. Každý obal, ve kterém je bonbón, zdobí obrázek květiny, podle které by vám pak mělo vonět z úst. Bohužel nechutnají po květinách, jak bychom si mohli myslet. Jejich příchuť je spíše ovocná. Flower's Kiss mají nejblíže k našim českým mentolkám.

Hi-Chew Grape
Měkké bonbóny s příchutí ovoce, osvěží a jejich ovocná chuť je velmi výrazná. Prodávají se v obalu podobném našim Halls. Uvnitř balíčku je každý bonbón zabalený opět samostatně.

Fruit Gummy Candy
Normální cucací bonbóny bez náplně, podobající se našim bonparům. Jejich příchutě vás ale určitě donutí tento výrobek koupit. Jak by se vám líbily bonbóny chutnající jako jahody s mátou, kaktus, žlutý meloun či fíky? Jednou z nejoblíbenějších příchutí ale zůstává kiwi.

Milky
Oblíbené malé kulaté bonbónky s jemnou chutí. Opět se můžeme setkat s různými příchutěmi (jahodová,...).



Jakou ze sladkostí byste rádi vyzkoušeli?

Různorodé příchutě výrobků si můžete prohlédnout zde. Lze si zde také japonské sladkosti a jídlo koupit, ale i u nás v Česku v pražském Japa shopu tato možnost je.

FOTO: wordpress.com, deviantart.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9