Hlavní stránkaGastronomieEbi Chili - pálivé krevetky
Ebi Chili - pálivé krevetky
Tento pokrm vytvořil Chen Kenmin, který emigroval z Číny do Japonska a otevřel si tam restauraci. Postupně seznamoval japonské domácnosti s čínskou kuchyní. Nyní jste na řadě i vy.
Ebi Chili
FOTO: en.wikipedia.org
Kdo má rád krevety a pálivé omáčky, jistě si pochutná. Kdo nikdy nic takového nezkoušel, nechť má po ruce hasící přístroj, kdyby mu hořelo v hrdle. Nebojte, to je jen malý žert, vařit se totiž má s vtipem a dobrou náladou. Tak se do toho dáme!
Co budete potřebovat:
500 - 600 g loupaných a očištěných krevet
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
rostlinný olej na smažení
2 lžičky bramborového škrobu
2 lžíce strouhané jarní cibulky
1 lžíce jemně strouhaného zázvoru
1/4 šálku vody
1/4 šálku kečupu
2 lžíce thajské sladké čili omáčky
1 lžička pikantní omáčky sriracha
Postup:
Dejte krevety do mísy a přidejte k nim sůl a jedlou sodu. Zalijte je studenou vodou tak, aby byly všechny ponořené. Nechte je 30 minut odpočívat. Díky tomu budou mít pevnou strukturu. Poté je vyndejte a osušte papírovými utěrkami. Položte je na tác v jedné vrstvě a poprašte je škrobem tak, jako byste je cukrovali.
Do hrnce či pánve dejte rozehřát olej na střední teplotu. Bokem si nachystejte utěrky nebo síto na odkapávání osmažených krevet. Když je olej připravený k smažení, vkládejte do něj po hrstech krevety a smažte je dočervena. Vždycky je pak dejte odkapat a berte další hrst, dokud neosmažíte všechny.
Omáčku připravíte v druhé pánvi. Na trošce oleje orestujte jarní cibulku a zázvor. Přidejte vodu, kečup, thajskou omáčku a sriracha omáčku. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Pokud chcete, aby byla hustší, zahustěte ji troškou škrobu. Do hotové omáčky vložte krevety a promíchejte je. Pak můžete pokrm servírovat!
Dobrou chuť!
ZDROJ: norecipes.com
Co budete potřebovat:
500 - 600 g loupaných a očištěných krevet
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
rostlinný olej na smažení
2 lžičky bramborového škrobu
2 lžíce strouhané jarní cibulky
1 lžíce jemně strouhaného zázvoru
1/4 šálku vody
1/4 šálku kečupu
2 lžíce thajské sladké čili omáčky
1 lžička pikantní omáčky sriracha
Postup:
Dejte krevety do mísy a přidejte k nim sůl a jedlou sodu. Zalijte je studenou vodou tak, aby byly všechny ponořené. Nechte je 30 minut odpočívat. Díky tomu budou mít pevnou strukturu. Poté je vyndejte a osušte papírovými utěrkami. Položte je na tác v jedné vrstvě a poprašte je škrobem tak, jako byste je cukrovali.
Do hrnce či pánve dejte rozehřát olej na střední teplotu. Bokem si nachystejte utěrky nebo síto na odkapávání osmažených krevet. Když je olej připravený k smažení, vkládejte do něj po hrstech krevety a smažte je dočervena. Vždycky je pak dejte odkapat a berte další hrst, dokud neosmažíte všechny.
Omáčku připravíte v druhé pánvi. Na trošce oleje orestujte jarní cibulku a zázvor. Přidejte vodu, kečup, thajskou omáčku a sriracha omáčku. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Pokud chcete, aby byla hustší, zahustěte ji troškou škrobu. Do hotové omáčky vložte krevety a promíchejte je. Pak můžete pokrm servírovat!
Dobrou chuť!
ZDROJ: norecipes.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek