Honí vás mlsná? Vyzkoušejte Cream ppang [Recept]
Poslední dny vás honí mlsná a nevíte na co? Vyzkoušejte sladkou pochoutku oblíbenou mezi Korejci, která pronikla do domací kuchyně.Na přípravu dnešního zákusku (5 kusů) budeme potřebovat:
Ingredience: vaječný krém
¼ hrnku mouky
¼ hrnku cukru
1 hrnek mléka
špetka košer soli
4 žloutky (rozšlehané)
1 lžička nesoleného másla
1 lžička vanilkového extraktu
Ingredience: těsto
1 lžička nesoleného másla
½ šálku plnotučného mléka
¼ šálku cukru
2 lžičky suchého droždí (1 kostka)
1 vejce
¼ lžičky košer soli
1 ¾ šálku univerzální pšeničné mouky
Na potření při pečení:
1 vejce
Voda
Postup:
Náplň:
1. Mouku, cukr, mléko a sůl dejte na středně velkou pánev. Šlehejte, dokud nejsou pryč žmolky. Následně zahřejte na střední teplotu a míchejte dřevěnou lžící asi 3 až 4 minuty, dokud nezačnou vyskakovat bubliny.
2. Snižte teplotu na nízkou nebo středně nízkou. Vmíchejte přes sítko třené žloutky, kousek po kousku, po dobu 20 až 30 sekund do těsta.
3. Odsuňte pánev/hrnec z teplé plotny. Přidejte máslo a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Nechte vychladnout a uchovejte v chladničce, dokud nebude náplň připravena k použití. Můžete ji nechat chladit 1 nebo 2 dny.
Těsto:
1. Rozpusťte máslo ve velkém, těžkém hrnci. Následně jej odsuňte z tepla a přidejte mléko a cukr. Dobře promíchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí. K mléku a cukru přidejte vejce a zamíchejte. Dále přidejte droždí a nechte několik minut usedět, dokud okraje droždí nezpění.
2. Vmíchejte sůl, přidejte mouku a vše míchejte dřevěnou lžící, až se ze surovin stane těsto. Vyndejte ho a ručně hněťte 12 až 15 minut, dokud nebude hladké a pružné. Těsto vraťte do hrnce a přikryjte. Těsto se nechá kynout asi 1 až 2 hodiny, dokud se nezdvojnásobí.
Na potření smíchejte žloutky s vodou dokud se nespojí.
Tvar a pečení zákusku:
1. Těsto rozdělte na 5 kousků a každý kousek rozválejte do hladké kuličky. Vložte kuličky zpět do hrnce, přikryjte a nechte usedět dalších 10 minut. Pak dejte jednu kuličku na velkou krájecí desku a zbytek přikryjte, aby nevyschly.
2. Vyválejte kuličku do oválného tvaru o něco více než 6 palců dlouhého a až 4 palce širokého. V případě potřeby použijte mouku na oprašování rukou a na vál. Po vyválení placičku odložte ke straně válu. Opakujte se všemi kuličkami.
3. Dejte jednu z oválných placek na vál před sebe. Lžící naneste asi 1⁄5 krému jen kousek od středu těsta, blíže k vám. Přehoďte zadní část těsta přes krém, aby se vytvořila kapsa. Okraje spojte a udělejte do kapsy 3 nebo 4 štěrbiny, ½ až 1 palec dlouhé. Kapsu dejte na plech vyložený pečícím papírem. Jemně naneste trochu ''vaječného potření'' na každou jednotlivou kapsu.
Kapsy necháme ještě 30 minut kynout a předehřejeme troubu na 350°F (177 °C). Pečte je po dobu 12 minut. Pak je zkontrolujte a jestli je chcete hnědší, pečte je ještě tak minutu. Vypněte troubu, vyndejte je, nechte 5 až 10 minut vychladnout a podávejte.
Pro lepší představu vám zde příkládám video:
Dobrou chuť!
ZDROJ: maangchi.com