Palačinky pajeon [Recept]

13:00 | 11.12.2019 Sachi 0
Chtěli byste vyzkoušet palačinky na jiný způsob? Vyzkoušejte korejské palačinky pajeon.
Pajeon
Pajeon FOTO: Wikipedia.com

Jde o typ jeonu s jarní cibulkou, jako její výraznou složkou, protože pa() znamená korejsky cibule.

Další mohou být třeba jeon s mořskými plody (ústříce, korýši, olihně ap.) nebo dongrae jeon, skládající se 
z rýžové mouky, glutinové rýžové mouky, vajec a gochujangu. Je mnoho variant, ale tyto jsou nejběžnější. K palačinkám se tradičně pro chuť připravuje i sójový dip.

Přísady tedy mnohou být od cibulek, paprik, hovězího masa, škeblí, slávek, ústřic, krevety až po jiné mořské plody.
 

Ingredience: sójový dip

½ červené/zelené chilli papričky
1 polévková lžíce cukru
6 lžic sójové omáčky
6 lžiček octa
2 lžíce vody
1 polévková lžíce opečených sezamových semínek



Postup:

Papričku nakrájíme na tenká kolečka/kostičky. Následně smícháme zmíněné ingredience dohromady.
 

Ingredience: Palačinky (3 – 4 kusy)

1 hrnek perlivé vody
1 hrnek rýžové/hladké mouky – záleží na preferenci
2 vejce
1 svazek jarní cibulky
½ lžičky soli
Olej



Postup:

Přípravíme si napřed jarní cibulky, které podélně rozkrojíme napůl. Včetně zelené, listnaté části.
Cibulku si prozatím dáme stranou na později. Do misky dáme hladkou mouku a přidáme sůl. Společně promícháme a při míchání přiléváme pomalu vodu. Následně mícháme do konzistence těsta, bez toho, aby nám v něm vznikly hrudky.
Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme mírně cibulku, na kterou nalijeme těsto, které jsme si připravili. Po dobu smažení na neopečenou část palačinky rozlijeme vajíčko. Následně otočíme. Omeleta by měla mít nazlatovělou barvu.

Sestra si vybrala na školní projekt zrovna korejskou kuchyni.  Za sebe mohu říct, že si tyto palačinky určitě zas udělám.


ZDROJ: houseofnasheats.com, mykoreankitchen.com
FOTO: Alpha/Flickr.com, Wikipedia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9