Namasu [Recept]

13:00 | 16.08.2020 Eunka 0
Tento pokrm z ředkve a mrkve můžeme použít jako salát nebo předkrm. Recept je jednoduchý a suroviny dostupné.
Namasu
Namasu FOTO: kazuh/flickr.com
Namasu je často součástí Osechi Ryouri (japonská novoroční kuchyně). Existuje mnoho druhů namasu, ovšem my přinášíme recept na ten nejtypičtější: červený a bílý. Červená a bílá jsou barvy oslav v Japonsku, takže je to perfektní kombinace barev k oslavě nového roku, nicméně si tuto dobrotu můžete dopřát po celý rok. 

Aby pokrm vypadal dobře, je lepší použít víc ředkve než mrkve. Řasa kombu není nutná, ale zvýrazní chuť pokrmu a sníží sílu octa. Pokud neradi sladíte, můžete ubrat cukru, záleží jen na vás.

Co budeme potřebovat:
450 g bílé ředkve daikon
110 g mrkve
120 ml rýžového octa
120 ml vody
kousek mořské řasy kombu
1 lžička soli
3 lžíce cukru

Postup:
Ředkev a mrkev nakrájejte či nastrouhejte na tenké proužky. Přidejte sůl a nechte 5 minut odstát. Poté vymačkejte ze zeleniny vodu. Řasu kombu nakrájejte na malé kousíčky a přidejte k zelenině.

Ocet, vodu a cukr dejte do hrnce a svařte. Vychlazený nálev přilijte k zelenině a promíchejte. Pak dejte namasu vychladit do lednice. Alespoň 30 minut.

Dobrou chuť!

ZDROJ: ​japanesecooking101.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9