V Liuzhou bude zřízena škola propagující nudle luosifen

13:00 | 12.06.2020 Eunka 0
Luosifen je čínský nudlový pokrm a specialita města Liuzhou v Guangxi. Aby se na tuto dobrotu nezapomnělo a ještě více se proslavila, zřídí město školu, která napomůže její propagaci.
luosifen
luosifen FOTO: wikimedia.org
Tento pokrm se skládá z rýžových nudlí vařených a podávaných v polévce vyrobené z říčních hlemýžďů a vepřových kostí, které se celé hodiny dusí s černým kardamomem, fenyklem, sušenou mandarinkovou kůrou, hřebíčkem, paprikou, bobkovým listem, kořenem lékořice, zázvorem a badyánem. Polévka obvykle neobsahuje žádné šnečí maso, ale přidávají se do ní nakládané bambusové výhonky, nakládané zelené fazolky, čerstvá zelená zelenina, arašídy a chilli olej.

Jak už jsme uvedli, tento pokrm je velmi známý v Liuzhou, kde bude zřízena škola, která bude využívat rostoucí popularitu těchto nudlí. Úředníci doufají, že se jídlo, známé jako luosifen, stane celosvětově uznávanou kulinářskou ochrannou známkou města. 

Odborná a technická škola v Liuzhou tedy podepsala smlouvu na provoz školy, která ročně vyškolí zhruba 500 studentů v oblasti marketingu, reklamy a výroby těchto nudlí. To sehraje důležitou roli i v rozvoji městské ekonomiky. Škola bude dostávat dotace a podporu od místních samospráv.

Proč je to tak důležité? Kvůli poptávce. V březnu tohoto roku Chen Dongwei, zástupce ředitele řídícího výboru průmyslového parku Yufeng District v Liuzhou, řekl agentuře Xinhua, že prodej těchto slavných nudlí se v loňském roce ztrojnásobil. Očekává se, že absolventi školy přijdou s inovativními nápady na podporu prodeje nudlí luosifen.

Liu Zilin, vedoucí odborné a technické školy v Liuzhou, řekl, že škola zaměřená na luosifen, je první svého druhu v zemi a začne přijímat studenty v září. Školní předměty budou také zahrnovat kontrolu kvality potravin a správu restaurací.

ZDROJ: en.wikipedia.org, chinadaily.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9