Sooji (Rava) Ladoo [Recept]
Přinášíme vám recept na lahodný dezert, který je populární zejména v Indii nebo v Nepálu. Dokonce se podává během svátku Diwali.![Sooji (Rava) Ladoo Sooji (Rava) Ladoo](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/4c725/slider_07018df73d33ee64a00a2bb7826d9d6d.jpg)
Sooji (Rava) Ladoo
FOTO: Youtube screen
Toto jednoduché cukroví, obvykle podávané během svátku Diwali, vyrobíte opravdu snadno. Ingredience jsou dostupné a vcelku levné. Z uvedeného množství lze vyrobit tak 10-12 kousků.
Co budeme potřebovat:
1 šálek krupice
4 polévkové lžíce + 1 čajovou lžičku ghee
1 šálek cukru
špetku kardamonu
2-3 polévkové lžíce mléka
2 lžíce sekaných kešu oříšků
hrst rozinek
Pár celých kešu ořechů nebo mandlí na ozdobu
Postup:
Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci ghí na střední teplotu. Jakmile je ghí horké, přidejte krupici a za stálého míchání ji opékejte, dokud nezačne příjemně vonět. Bude to trvat asi 6-7 minut. Poté ji odložte stranou a nechte trochu vychladnout.
Na další pánvi zahřejte 1 čajovou lžičku ghí na střední teplotu. V této pánvi pak smažte nasekané kešu oříšky a rozinky, až budou hezky zlatohnědé.
Vychladlé kusy osmažené krupice rozemelte lehce v mixéru a přidejte k nim ořechy a rozinky. Poté přisypte cukr, kardamon a do směsi nalijte 3 lžíce rozpuštěného ghí a 3 lžíce mléka. Pak vše důkladně promíchejte.
Z hotové směsi tvořte kuličky o velikosti golfového míčku. Pokud by to nešlo, přidejte ještě trochu mléka. Hotové kuličky ozdobte kešu oříškem nebo mandlí.
Přejeme dobrou chuť!
Co budeme potřebovat:
1 šálek krupice
4 polévkové lžíce + 1 čajovou lžičku ghee
1 šálek cukru
špetku kardamonu
2-3 polévkové lžíce mléka
2 lžíce sekaných kešu oříšků
hrst rozinek
Pár celých kešu ořechů nebo mandlí na ozdobu
Postup:
Na pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci ghí na střední teplotu. Jakmile je ghí horké, přidejte krupici a za stálého míchání ji opékejte, dokud nezačne příjemně vonět. Bude to trvat asi 6-7 minut. Poté ji odložte stranou a nechte trochu vychladnout.
Na další pánvi zahřejte 1 čajovou lžičku ghí na střední teplotu. V této pánvi pak smažte nasekané kešu oříšky a rozinky, až budou hezky zlatohnědé.
Vychladlé kusy osmažené krupice rozemelte lehce v mixéru a přidejte k nim ořechy a rozinky. Poté přisypte cukr, kardamon a do směsi nalijte 3 lžíce rozpuštěného ghí a 3 lžíce mléka. Pak vše důkladně promíchejte.
Z hotové směsi tvořte kuličky o velikosti golfového míčku. Pokud by to nešlo, přidejte ještě trochu mléka. Hotové kuličky ozdobte kešu oříškem nebo mandlí.
Přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: cookwithmanali.com
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin