Japonské Yakitori [Recept]

13:00 | 22.02.2020 Sachi 0
Preferujete spíše kuřecí maso před jiným? V tom případě je dnešní recept přímo pro vás.
Yakitori
Yakitori FOTO: wikipedia.com

Ingredience:

  • 120 ml sójové omáčky
  • 60 ml saké
  • 60 ml mirin
  • 450g kuřecích stehenních řízků
  • 50g třtinového cukru
  • 2 dlouhé jarní cibulky (3 cibule)
  • sůl
  • rostlinný olej
     

Postup:

  1.  Připravíme si bambusové špejle (15-20 cm dlouhé) a namočíme je na 30 minut do vody.
  2.  Smícháme sójovou omáčku, cukr, saké a mirin, zelenou nať z cibulky, vše smícháme v malém hrnci a vaříme 8-10 minut, dokud omáčka nebude trochu hustá.
  3.  Kuřecí stehna nakrájíme na 1-2 cm kostky a cibuli (bílou část) na 1 cm dlouhé kousky. Střídavě napíchneme na špejli a potřeme marinádou.
  4.  Ve vyhřáté pánvi rozprostřeme olej a 5 minut smažíme yakitori při středně vysoké teplotě. Poté otočíme a smažíme dalších 5 minut, dokud nezhnědne a maso není hotové.
  5.  Následně yakitori namáčíme do omáčky a podáváme.


Recept i chuť se stále může trochu lišit podle preferencí cibulky/kuřecího masa.


Yakitori podáváme jako hlavní jídlo s jasmínovou rýží a zeleninou. Maso můžeme lehce posypat sezamovými semínky a ozdobit nakrájenou jarní cibulkou navíc.

 

ZDROJ: jessicagavin.com, japanesecooking101.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9