Hlavní stránkaGastronomieJaponské Yakitori [Recept]
Japonské Yakitori [Recept]
Preferujete spíše kuřecí maso před jiným? V tom případě je dnešní recept přímo pro vás.
Yakitori
FOTO: wikipedia.com
Ingredience:
- 120 ml sójové omáčky
- 60 ml saké
- 60 ml mirin
- 450g kuřecích stehenních řízků
- 50g třtinového cukru
- 2 dlouhé jarní cibulky (3 cibule)
- sůl
- rostlinný olej
Postup:
- Připravíme si bambusové špejle (15-20 cm dlouhé) a namočíme je na 30 minut do vody.
- Smícháme sójovou omáčku, cukr, saké a mirin, zelenou nať z cibulky, vše smícháme v malém hrnci a vaříme 8-10 minut, dokud omáčka nebude trochu hustá.
- Kuřecí stehna nakrájíme na 1-2 cm kostky a cibuli (bílou část) na 1 cm dlouhé kousky. Střídavě napíchneme na špejli a potřeme marinádou.
- Ve vyhřáté pánvi rozprostřeme olej a 5 minut smažíme yakitori při středně vysoké teplotě. Poté otočíme a smažíme dalších 5 minut, dokud nezhnědne a maso není hotové.
- Následně yakitori namáčíme do omáčky a podáváme.
Recept i chuť se stále může trochu lišit podle preferencí cibulky/kuřecího masa.
Yakitori podáváme jako hlavní jídlo s jasmínovou rýží a zeleninou. Maso můžeme lehce posypat sezamovými semínky a ozdobit nakrájenou jarní cibulkou navíc.
ZDROJ: jessicagavin.com, japanesecooking101.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek