Na lahvích alkoholu v Koreji již nebudou fotky celebrit

13:00 | 28.11.2019 Eunka 0
Bylo a je zvykem, že idolové a další celebrity propůjčují své tváře různým výrobkům. Jak to bude s alkoholem? V této oblasti nastanou změny. Podívejme se na to!
Na Eun z A Pink v reklamě na soju
Na Eun z A Pink v reklamě na soju FOTO: koreaboo.com
Korejská vláda se rozhodla zakázat fotografie celebrit na lahvích s alkoholem. Korejští výrobci lihovin již tedy nebudou moci používat fotografie celebrit na etiketách svých nápojů.

Ministerstvo zdravotnictví a sociálních věcí začátkem listopadu uvedlo, že přijde s opatřeními, která zakazují zobrazení celebrit na lahvích s alkoholem, aby odrazovaly veřejnost od pití alkoholických nápojů.

Kdo je nejvíce ohrožen? Vyšlo najevo, že zobrazování osobností na etiketách alkoholických nápojů může vyvolat větší spotřebu, zejména u dospívajících a mladých lidí, a mělo by být zakázáno. Mladí totiž velmi rádi napodobují své idoly. 

"Alkohol i tabák jsou karcinogeny první třídy. Přestože je nikotinový marketing přísně omezen, regulace týkající se alkoholických nápojů je mnohem mírnější," uvedla zástupkyně Nam In-soon s odkazem na zákony, které vyžadují, aby tabákové výrobky obsahovaly varování ohledně vážného poškození zdraví.

Dále pokračovala: "Studie ukazují, že děti a dospívající jsou náchylnější k reklamám. Neměly by tedy být povoleny ani reklamy, v nichž by celebrity propagovaly alkoholické nápoje."

Vláda se těmito doporučeními hodlá řídit a doufá, že to bude ku prospěchu všech. Co si o tomto zákazu myslíte vy? Myslíte, že omezí spotřebu alkoholu, zejména u mladých?

ZDROJ: ​koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9