Hlavní stránkaGastronomieVíte, že makgeolli může pomoci vašemu za...
Víte, že makgeolli může pomoci vašemu zažívání?
Ačkoli se přílišné holdování alkoholu nedoporučuje, ne vždy je nutné tyto nápoje zcela zavrhnout. Vědci totiž zjistili, že tradiční korejský nápoj makgeolli může prospět vašim střevům a zažívání.
Makgeolli
FOTO: Cytryna/flickr.com
Státní výzkumné středisko potravin nedávno uvedlo, že tradiční jihokorejský alkoholický nápoj makgeolli prospívá střevní mikroflóře a zažívání člověka.
Podle zpráv Korejského institutu pro výzkum potravin (KFRI) obsahuje tento nápoj různé zdraví prospěšné mikroorganismy, jako jsou například kvasinky a mléčné bakterie. Samozřejmě, že závisí na značce, ale množství těchto zdravých bakterií v makgeolli je srovnatelné s fermentovanými mléčnými výrobky dostupnými na korejském trhu.
Potřebujete probiotika? Výzkumné středisko uvedlo, že se nemusíte spokojit s jogurty nebo kefíry, ale můžete si s čistým svědomím nalít i pár skleniček zmíněného korejského tradičního nápoje.
Makgeolli přispívá k růstu prospěšných bakterií ve střevech, k nimž patří například kmen Bacteroidetes, a zároveň snižuje množství škodlivých bakterií, po kterých nikdo z nás netouží.
Výzkumné středisko tedy dospělo k závěru, že nadměrná spotřeba alkoholických nápojů není zdraví prospěšná, ale pokud si jednou za čas dáte makgeolli, je to pro vaše střeva a zažívání lepší volba, než když volíte jiné fermentované produkty.
Ač je to k nevíře, spotřeba makgeolli v Jižní Koreji během posledních několika let klesá. Spotřebitelé totiž dávají přednost soju.
Jak jste na tom vy? Nedáte si po přečtení tohoto článku skleničku makgeolli? Věřte, že vám to prospěje.
ZDROJ: koreabizwire.com
Podle zpráv Korejského institutu pro výzkum potravin (KFRI) obsahuje tento nápoj různé zdraví prospěšné mikroorganismy, jako jsou například kvasinky a mléčné bakterie. Samozřejmě, že závisí na značce, ale množství těchto zdravých bakterií v makgeolli je srovnatelné s fermentovanými mléčnými výrobky dostupnými na korejském trhu.
Potřebujete probiotika? Výzkumné středisko uvedlo, že se nemusíte spokojit s jogurty nebo kefíry, ale můžete si s čistým svědomím nalít i pár skleniček zmíněného korejského tradičního nápoje.
Makgeolli přispívá k růstu prospěšných bakterií ve střevech, k nimž patří například kmen Bacteroidetes, a zároveň snižuje množství škodlivých bakterií, po kterých nikdo z nás netouží.
Výzkumné středisko tedy dospělo k závěru, že nadměrná spotřeba alkoholických nápojů není zdraví prospěšná, ale pokud si jednou za čas dáte makgeolli, je to pro vaše střeva a zažívání lepší volba, než když volíte jiné fermentované produkty.
Ač je to k nevíře, spotřeba makgeolli v Jižní Koreji během posledních několika let klesá. Spotřebitelé totiž dávají přednost soju.
Jak jste na tom vy? Nedáte si po přečtení tohoto článku skleničku makgeolli? Věřte, že vám to prospěje.
ZDROJ: koreabizwire.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek