V Koreji si můžete dát koktejly s tradičními lihovinami
Máte rádi koktejly a myslíte, že v Koreji narazíte jen na známé martini nebo daiquiri? Není tomu tak. Mnohé hotely a bary nabízí speciální koktejly s tradičními korejskými lihovinami.![Le Pin-ale koktejl Le Pin-ale koktejl](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/3b4e3/slider_326687aed81133a84aa818c75fd76034.jpg)
Le Pin-ale koktejl
FOTO: facebook.com/sidenoteclub
Dali byste si lahodný koktejl s nějakou tradiční korejskou lihovinou jako je například suju? Bylo by to zajímavé zpestření, co říkáte? Zejména, když dlíte v Soulu a nechcete nic západního. Možné to je.
Místní hotelové bary sledují poptávku a nebojí se experimentovat nebo být originální. Chtějí mít ve svých nápojích dotek Koreje, a tak vyrábí koktejly s tradičními korejskými lihovinami, což návštěvníky z ciziny samozřejmě těší.
Side Note Club v hotelu Ryse v Hongdae se může pochlubit pestrým výběrem koktejlů inspirovaných tradičními lihovinami. Má například čtyři koktejly, které na nápojovém lístku naleznete v kategorii "korejská inspirace".
Koktejl Le Pin-ale nemá jen zajímavý název, ale i zajímavou chuť, za kterou může borovicový likér Damsoul. Je ochucen máslovou infuzí, limetkovou šťávou, eukalyptovou tinkturou a rozmarýnem. Koktejl nazvaný I’m Delicious zase obsahuje jablečný destilát Chusa a je posypaný pistáciovým práškem.
![](http://images.asianstyle.cz/upload/files/9/e9804/e9804e391ff6ac39d01beee713e80d49.jpg)
Místní hotelové bary sledují poptávku a nebojí se experimentovat nebo být originální. Chtějí mít ve svých nápojích dotek Koreje, a tak vyrábí koktejly s tradičními korejskými lihovinami, což návštěvníky z ciziny samozřejmě těší.
Side Note Club v hotelu Ryse v Hongdae se může pochlubit pestrým výběrem koktejlů inspirovaných tradičními lihovinami. Má například čtyři koktejly, které na nápojovém lístku naleznete v kategorii "korejská inspirace".
Koktejl Le Pin-ale nemá jen zajímavý název, ale i zajímavou chuť, za kterou může borovicový likér Damsoul. Je ochucen máslovou infuzí, limetkovou šťávou, eukalyptovou tinkturou a rozmarýnem. Koktejl nazvaný I’m Delicious zase obsahuje jablečný destilát Chusa a je posypaný pistáciovým práškem.
![](http://images.asianstyle.cz/upload/files/9/e9804/e9804e391ff6ac39d01beee713e80d49.jpg)
Prémiová suju Hwayo
Zmíněné dva koktejly jen dokazují, že tradiční korejské lihoviny mohou směle poskytnout skvělý alkoholový základ koktejlům, které jsou pak něčím jiné než ty západní, a rozhodně osloví milovníky netradičních drinků.
Co ale nabízí třeba bar v soulském hotelu The Westin Chosun? Tam si můžete vychutnat takzvaný Joseon Highball koktejl. Tento nápoj obsahuje dobré pivo a prémiovou suju Hwayo.
Dokonce i méně luxusní hotely a bary v Soulu míchají různorodé koktejly, jejichž chuť obohacují tradičním alkoholem. Nebojí se ochutit korejskou lihovinou ani populární západní drinky jako například daiquiri.
Jak se vám tento nápad zamlouvá? Ochutnali byste nějaký z uvedených koktejlů?
ZDROJ: koreaherald.com
FOTO: Chris Pople/flickr.com
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin