V Koreji si můžete dát koktejly s tradičními lihovinami

13:00 | 22.03.2019 Eunka 0
Máte rádi koktejly a myslíte, že v Koreji narazíte jen na známé martini nebo daiquiri? Není tomu tak. Mnohé hotely a bary nabízí speciální koktejly s tradičními korejskými lihovinami.
Le Pin-ale koktejl
Le Pin-ale koktejl FOTO: facebook.com/sidenoteclub
Dali byste si lahodný koktejl s nějakou tradiční korejskou lihovinou jako je například suju? Bylo by to zajímavé zpestření, co říkáte? Zejména, když dlíte v Soulu a nechcete nic západního. Možné to je.

Místní hotelové bary sledují poptávku a nebojí se experimentovat nebo být originální. Chtějí mít ve svých nápojích dotek Koreje, a tak vyrábí koktejly s tradičními korejskými lihovinami, což návštěvníky z ciziny samozřejmě těší. 

Side Note Club v hotelu Ryse v Hongdae se může pochlubit pestrým výběrem koktejlů inspirovaných tradičními lihovinami. Má například čtyři koktejly, které na nápojovém lístku naleznete v kategorii "korejská inspirace".

Koktejl Le Pin-ale nemá jen zajímavý název, ale i zajímavou chuť, za kterou může borovicový likér Damsoul. Je ochucen máslovou infuzí, limetkovou šťávou, eukalyptovou tinkturou a rozmarýnem. Koktejl nazvaný I’m Delicious zase obsahuje jablečný destilát Chusa a je posypaný pistáciovým práškem. 

Prémiová suju Hwayo
 
Zmíněné dva koktejly jen dokazují, že tradiční korejské lihoviny mohou směle poskytnout skvělý alkoholový základ koktejlům, které jsou pak něčím jiné než ty západní, a rozhodně osloví milovníky netradičních drinků.

Co ale nabízí třeba bar v soulském hotelu The Westin Chosun? Tam si můžete vychutnat takzvaný Joseon Highball koktejl. Tento nápoj obsahuje dobré pivo a prémiovou suju Hwayo. 

Dokonce i méně luxusní hotely a bary v Soulu míchají různorodé koktejly, jejichž chuť obohacují tradičním alkoholem. Nebojí se ochutit korejskou lihovinou ani populární západní drinky jako například daiquiri. 

Jak se vám tento nápad zamlouvá? Ochutnali byste nějaký z uvedených koktejlů?

ZDROJ: koreaherald.com
FOTO: Chris Pople/flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9