Oblíbené korejské zákusky pro mlsné jazýčky

13:00 | 17.11.2019 Sachi 1
Na dezerty bude vždy místo, jak se říká. Typické korejské jídlo nebude nikdy kompletní, aniž byste nevylepšili zážitek z jídla nějakou pikantní sladkou lahůdkou.
Někdo to rád sladké
Někdo to rád sladké FOTO: Foodage.com

Dnešní článek je složený z nejklasičtějších korejských dezertů, které byste měli vyzkoušet, až dostanete příležitost!
 

Bungeoppang
Je druh pečeného korejského pečiva, které má obvykle tvar ryby a je plněno pastou z červených fazolí. V Jižní Koreji určitě uvidíte spoustu pouličních prodejců, kteří prodávají tyto vynikající sladké pochoutky. Takhle se dělá svačinka ve tvaru ryby: Těstíčko se nalije do vaflovací žehličky, která má tvar ryby. Poté se před pečením bungeoppangu přidá pasta z červených fazolí a další část těsta. Dalšími verzemi bungeopangu jsou gukhwappang (chrystanthemum cake), který má tvar květiny, a gyeranppang, který má tvar zaobleného obdélníku a je naplněn vejcem. Nedělejte si starosti, pokud nemůžete najít pouliční prodejce, kteří prodávají bungeoppang na ulici, spousta supermarketů mimo Koreu už tento korejský dezert prodává. Varianta, kterou si můžete koupit, však bude kromě červené fazolové pasty obvykle naplněna vanilkovou zmrzlinou.
 



Chapssaltteok
Což se také píše jako chapssalddeok, je druh rýžového dortíku plněného sladkou fazolovou pastou. Tento dezert sdílí podobné charakteristiky s tteok, podávaným během lunárního Nového roku, a mochi. Vlastně si tento dezert představte jako takové mochi v korejském stylu. Chapsaltteok se vyrábí z chapssal neboli sladké rýže a je v různých příchutích.
 



Gyeongju bread
Je považován za domácí dezert v Gyeongju v Jižní Koreji. Je to další korejský dezert s náplní z červené fazolové pasty. Tento dezert je z pšeničné mouky a vajec, a je právě naplněn lahodnou haldou tvrdších červených fazolí. Další charakteristikou této chutné pochoutky je tradiční chryzantémový otisk, který můžete vidět na každém chlebíčku gyeongju.



Patbingsu
A samozřejmě, jak vůbec můžeme zapomenout na zahrnutí slavného patbingsu do tohoto seznamu nejlepších korejských dezertů? Tento velmi barevný dezert, který je také někdy hláskován jako patbingsoo, je vyroben z vysekaného kousku ledu a různých sladkých zálivek, jako jsou fazole azuki, nakrájené ovoce, ovocné sirupy a slazené mléko. Klidně přidejte mango, jahody, melouny, broskve a další ovoce v sezóně, které máte raději. Vlastně široká škála ingrediencí, které můžete do tohoto ledového dezertu přidat, ho dělá oblíbeným mezi Korejci i cizinci.



Yakgwa
Je jedno klasické korejské pečivo, které je považováno za sušenku a obvykle má tvar květiny. Ingredience, které tvoří tento dezert, mezi něž patří sezamový olej, pšeničná mouka a med, činí tento dezert jedním z nejoblíbenějších mezi milovníky sladkého. Toto pečivo se stalo oblíbeným tím, že je také masově vyráběno výrobci potravin stejně jako bungeoppang.
 



Nadchl vás nějaký uvedený korejský zákusek?


ZDROJ: koreanbbqonline.com.au
FOTO:  Koreanbbqonline.com.au, Flickr.com/RobertKoehler, Flickr.com/YoungSonYun, Flickr.com/RepublicOfKorea


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9