Subak hwachae – letní osvěžení [Recept]

13:00 | 14.06.2019 Sachi 3
Korejský melounový punč [nealkoholický] je oblíbeným letním dezertem a nápojem. Je lehký, osvěžující a zajisté i uhasí žízeň.
Subak hwachae
Subak hwachae FOTO: anokarina/flickr.com

Tradičně se základ korejského punče vyrábí s medem nebo cukrem rozpuštěným ve vodě. V moderní době se však využívá nealkoholický nápoj (např. Sprite nebo 7up) nebo také ovocná šťáva či mléko. Nejčastěji používaný nealkoholický nápoj se nazývá Chilsung Cider (칠성 사이다), který odpovídá chuti Sprite nebo 7up.
 

Na přípravu pro 2 osoby potřebujeme:
jeden celý nebo půlený meloun – velikost podle své preference
40g ananasu (může být i v konzervě)
40g citronů jemně nakrájených na čtvrtiny
40g borůvek
lístky máty na dekoraci
 

Příprava nápoje:
Verze 1 - 500 ml Sprite + 45 ml melounové šťávy + ledové kostky na ochlazení
Verze 2 - 500 ml jahodově ochuceného mléka + 45 ml melounové štávy + ledové kostky na ochlazení
Verze 3 - 250 - 500 ml mléka + 250 ml Sprite + 45 ml melounové šťávy + ledové kostky na ochlazení


Doporučuji mít všechny přísady předem vychlazené, pro větší požitek.
 

Postup:
Z vychlazeného melounu vydlabejte kuličky či jiné tvary. Šťávy vzniklé z melounu po vydlabání se nezbavujte, budete ji potřebovat jako přísadu do přípravy nápoje. Máme zde vypsány tři typické možnosti, jak nápoj připravit. Záleží na vašich chuťových buňkách, kterou upřednostníte. Následně do nápoje připraveného ve džbánu vložte vydlabané či nakrájené ovoce, společně s ledem, a pořádně promíchejte. Nyní si každý z vašich přátel může nalít svůj nápoj.


Jak vidíte, recept je velice jednoduchý. Při přípravě Subak hwachae se chuti a fantazii meze nekladou, můžete se tak setkat s více variantami.

ZDROJ: Mykoreankitchen.com, youtube.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9