Hlavní stránkaGastronomieRýžová pakora [Recept]
Rýžová pakora [Recept]
Máme tu další pochoutku z Indie, kterou si díky receptu můžete sami snadno připravit. Suroviny se dají při troše dobré vůle také sehnat.
Rýžová pakora
FOTO: Youtube screenshot
Pakora nebo také pakoda se podává především v Indii. Je to takový malý smažený předkrm, který se namáčí v různých omáčkách, dipech nebo čatní. Často se k němu podává masala chai. Nabízí se například jako svačinka hostům, kteří přijedou na svatební obřad.
Co budete potřebovat:
2 šálky vařené rýže
1 strouhaná mrkev
½ šálku strouhaného zelí
2 lžíce mletého koriandru
1 jemně nasekaná chilli paprička
1 jemně nasekaný kousek zázvoru
špetka mletého kmínu
½ lžičky garam masaly
½ chilli prášku
½ lžičky soli
½ lžičky drceného pepře
½ šálku cizrnové mouky
olej na smažení
Postup:
Do mísy dejte vařenou, studenou rýži a rozmačkejte ji na pastu. Přidejte mrkev, zelí, chilli papričku, zázvor a koriandr. Vše promíchejte. Poté přidejte kmín, garam masalu, chilli prášek, pepř, sůl a cizrnovou mouku. Vše opět dobře promíchejte a spojte. Pak z hmoty tvořte malé kouličky (něco jako menší karbanátky).
V hluboké pánvi rozpalte olej a v něm pak smažte kouličky z rýžové hmoty dozlatova. Vybírejte je děrovanou naběračkou a dávejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl. Podávejte je s omáčkou, čatní, zeleninou, ale v našich podmínkách klidně i s kečupem nebo rajčaty.
Přejeme vám dobrou chuť!
ZDROJ: hebbarskitchen.com
Co budete potřebovat:
2 šálky vařené rýže
1 strouhaná mrkev
½ šálku strouhaného zelí
2 lžíce mletého koriandru
1 jemně nasekaná chilli paprička
1 jemně nasekaný kousek zázvoru
špetka mletého kmínu
½ lžičky garam masaly
½ chilli prášku
½ lžičky soli
½ lžičky drceného pepře
½ šálku cizrnové mouky
olej na smažení
Postup:
Do mísy dejte vařenou, studenou rýži a rozmačkejte ji na pastu. Přidejte mrkev, zelí, chilli papričku, zázvor a koriandr. Vše promíchejte. Poté přidejte kmín, garam masalu, chilli prášek, pepř, sůl a cizrnovou mouku. Vše opět dobře promíchejte a spojte. Pak z hmoty tvořte malé kouličky (něco jako menší karbanátky).
V hluboké pánvi rozpalte olej a v něm pak smažte kouličky z rýžové hmoty dozlatova. Vybírejte je děrovanou naběračkou a dávejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl. Podávejte je s omáčkou, čatní, zeleninou, ale v našich podmínkách klidně i s kečupem nebo rajčaty.
Přejeme vám dobrou chuť!
ZDROJ: hebbarskitchen.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek