Rýžová pakora [Recept]
Máme tu další pochoutku z Indie, kterou si díky receptu můžete sami snadno připravit. Suroviny se dají při troše dobré vůle také sehnat.![Rýžová pakora Rýžová pakora](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/e006e/slider_bb25de257308b8a80e38dcb3607d33a4.jpg)
Rýžová pakora
FOTO: Youtube screenshot
Pakora nebo také pakoda se podává především v Indii. Je to takový malý smažený předkrm, který se namáčí v různých omáčkách, dipech nebo čatní. Často se k němu podává masala chai. Nabízí se například jako svačinka hostům, kteří přijedou na svatební obřad.
Co budete potřebovat:
2 šálky vařené rýže
1 strouhaná mrkev
½ šálku strouhaného zelí
2 lžíce mletého koriandru
1 jemně nasekaná chilli paprička
1 jemně nasekaný kousek zázvoru
špetka mletého kmínu
½ lžičky garam masaly
½ chilli prášku
½ lžičky soli
½ lžičky drceného pepře
½ šálku cizrnové mouky
olej na smažení
Postup:
Do mísy dejte vařenou, studenou rýži a rozmačkejte ji na pastu. Přidejte mrkev, zelí, chilli papričku, zázvor a koriandr. Vše promíchejte. Poté přidejte kmín, garam masalu, chilli prášek, pepř, sůl a cizrnovou mouku. Vše opět dobře promíchejte a spojte. Pak z hmoty tvořte malé kouličky (něco jako menší karbanátky).
V hluboké pánvi rozpalte olej a v něm pak smažte kouličky z rýžové hmoty dozlatova. Vybírejte je děrovanou naběračkou a dávejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl. Podávejte je s omáčkou, čatní, zeleninou, ale v našich podmínkách klidně i s kečupem nebo rajčaty.
Přejeme vám dobrou chuť!
ZDROJ: hebbarskitchen.com
Co budete potřebovat:
2 šálky vařené rýže
1 strouhaná mrkev
½ šálku strouhaného zelí
2 lžíce mletého koriandru
1 jemně nasekaná chilli paprička
1 jemně nasekaný kousek zázvoru
špetka mletého kmínu
½ lžičky garam masaly
½ chilli prášku
½ lžičky soli
½ lžičky drceného pepře
½ šálku cizrnové mouky
olej na smažení
Postup:
Do mísy dejte vařenou, studenou rýži a rozmačkejte ji na pastu. Přidejte mrkev, zelí, chilli papričku, zázvor a koriandr. Vše promíchejte. Poté přidejte kmín, garam masalu, chilli prášek, pepř, sůl a cizrnovou mouku. Vše opět dobře promíchejte a spojte. Pak z hmoty tvořte malé kouličky (něco jako menší karbanátky).
V hluboké pánvi rozpalte olej a v něm pak smažte kouličky z rýžové hmoty dozlatova. Vybírejte je děrovanou naběračkou a dávejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl. Podávejte je s omáčkou, čatní, zeleninou, ale v našich podmínkách klidně i s kečupem nebo rajčaty.
Přejeme vám dobrou chuť!
ZDROJ: hebbarskitchen.com
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin