Velký test panáků z čaje SAMURAI SHOT- který vás nejlépe nakopne?

18:15 | 14.11.2018 Zita 0
Potřebujete nakopnout energií, ale nechcete sahat po kávě nebo alkoholu? Vyzkoušeli jsme za vás všechny dostupné varianty českého produktu v asijském kabátku značky Samurai shot. Který je nejlepší? 
Jaký Samurai shot vám chutná nejvíce?
Jaký Samurai shot vám chutná nejvíce? FOTO: Lucie Onari Kreslová
Pokud jste o Samurai shotu ještě nikdy neslyšeli, vězte, že to jedná o malou porci vysoce koncentrovaného čaje smíchaného s dalšími ingrediencemi, jenž dodá člověku rychle energii a podpoří jeho trávení. Na trhu se momentálně nachází 3 produkty ze základní edice, které v sobě obsahují extrakt těch nejznámějších asijských čajů. Postupem času se nabídka rozrostla i o edici limitovanou, v níž momentálně najdete další 4 přírůstky. Udělali jsme pro vás velké srovnání všech z nich!

Základní edice obsahuje nápoje celkem tři, konkrétně Samurai shot Bitter green, Pure dark a Sweet flower. Cena za každou láhev o objemu 500 ml z této řady je 299 korun a narozdíl od většiny pozdějších produktů Bitter green a Pure dark neobsahují přidaný cukr.

Bitter green obsahuje 10% výtažku z vietnamského zeleného čaje a cesmínu, což nápoji dává ovocnou vůni, správně hořký říz a neopominutelnou aftertaste. V 50 ml najdete 75 mg teinu a téměř žádné kalorie. O něco více teinu, 80 mg, má Pure dark, jehož hlavní složku představuje Pu-erh. Naopak nejméně teinu má panák inspirovaný Japonskem- Sweet flower, který polaská sladkou vůní liči a grepu obohacenou o lístky růží, připomenout však může taky vůni medu. V porovnání s předchozími 100 ml obsahuje 15 g sacharidů, tedy zhruba 3 gramy na panák.



Rozrůstající se speciální edice pak nabízí Masala spicy, Maté rio, Matcha booster a White moon. Cena za láhev je 378 Kč a v případě koupi vás zanese do nejrůznějších koutů Asie. Cestu zahájíme zavítáním do Indie spolu s Masala spicy, která představuje variantu oblíbeného indického čaje masala, zde ovšem bez mléka. Obsahuje to správné indické koření (kardamon, pepř, fenykl, hřebíček..),17% třtinového cukru a 40 mg teinu v 50 ml. Ačkoliv je řádně kořeněná, hodí se jako sladká tečka na závěr jídla. Navrácení do Japonska proběhne během degustace Matcha booster, která nabídne lákavou kombinaci čajů sencha a matcha doplněnou o hruškový koncentrát. 65 mg teinu v 50 ml! 

Dotyky kokosu, bílého čaje a konopí můžete ucítit při koketování s White moon, jehož chuť vám připomene rum či whisky, někomu rovnou koktejl. Ve 100 ml mimo jiné naleznete též 130 mg teinu, 35 kcal a 9 g sacharidů. Pomyslná cesta končí v Americe a to konkrétně v Riu, kam nás zaneslo Maté rio plné vydatného maté, citrusů, marakuji a kůry pomeranče slazené třtinovým cukrem.

Vzhledem k chuti a žádnému přidanému cukru nás nejvíce oslovil Samurai shot Bitter green, mezi zákazníky je číslem jedna Matcha booster. Osobně si cením nápadu variant bez cukru, které doporučuji například pro diabetiky. Vzhledem k vysokému obsahu teinu však Samurai shot není vhodný pro děti a těhotné či kojící maminky.

Pokud byste Samurai shot rádi ochutnali na vlastní kůži, můžete si objednat jakýkoliv druh na oficiálních stránkách, kde nyní probíhají různé slevy, nebo si zasoutěžit v naší SOUTĚŽI o několik láhví Samurai shotu ZDARMA. Již brzy!!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9