Hlavní stránkaGastronomieSigumchi Namul [Recept]
Sigumchi Namul [Recept]
Máte rádi korejskou kuchyni a listový špenát? Dnes tu pro vás máme recept na Sigumchi Namul, který je velmi jednoduchý a již brzy se vám může zelenat v misce na stole.
Sigumchi Namul
FOTO: flickr.com/jamiefrater
Předkrm, příloha, salát, vedlejší chod... tím vším by se dal pokrm zvaný Sigumchi Namul nazvat. Suroviny na něj seženete poměrně snadno a vyrobíte jej také docela rychle. Podávat jej můžete například ke grilovanému masu. Pojďme tedy na to!
Co budete potřebovat:
200 - 250 g čerstvého listového špenátu
Drcený česnek dle chuti
1 nadrobno nakrájená zelená cibulka
2 lžičky sójové omáčky
1½ lžičky sezamového oleje
2 lžičky sezamových semínek
Sůl a pepř
Silgochu (korejská sušená drcená červená paprika), není nutné
Postup:
Listový špenát spařte ve vroucí vodě asi 30 - 40 vteřin. Poté ho dejte do síta a propláchněte studenou vodou. Následně z něj vodu lehce vymačkejte, nakrájejte jej na menší kousky a vložte do misky.
V další misce smíchejte nakrájenou cibulku, drcený česnek, sezamový olej i semínka, sójovou omáčku, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte ke špenátu. Opět promíchejte a servírujte. Pokud chcete, pokrm ozdobte silgochu, ale nemusíte. Kdybyste toužili po něčem ostřejším, můžete do špenátu vmíchat i chilli pastu gochujang.
Jak vidíte, je to opravdu jednoduché a my vám přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: maangchi.com, koreanbapsang.com
Co budete potřebovat:
200 - 250 g čerstvého listového špenátu
Drcený česnek dle chuti
1 nadrobno nakrájená zelená cibulka
2 lžičky sójové omáčky
1½ lžičky sezamového oleje
2 lžičky sezamových semínek
Sůl a pepř
Silgochu (korejská sušená drcená červená paprika), není nutné
Postup:
Listový špenát spařte ve vroucí vodě asi 30 - 40 vteřin. Poté ho dejte do síta a propláchněte studenou vodou. Následně z něj vodu lehce vymačkejte, nakrájejte jej na menší kousky a vložte do misky.
V další misce smíchejte nakrájenou cibulku, drcený česnek, sezamový olej i semínka, sójovou omáčku, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte ke špenátu. Opět promíchejte a servírujte. Pokud chcete, pokrm ozdobte silgochu, ale nemusíte. Kdybyste toužili po něčem ostřejším, můžete do špenátu vmíchat i chilli pastu gochujang.
Jak vidíte, je to opravdu jednoduché a my vám přejeme dobrou chuť!
ZDROJ: maangchi.com, koreanbapsang.com
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek