Kurzy vaření vietnamské kuchyně? Ano!

22:41 | 20.10.2018 Zita 0
Jste milovníkem vietnamské kuchyně či si prostě občas rádi zajdete na Phở? Pozor! Tato populární polévka je u nás často vařena ve vanách plných kostí. Jak si udělat doma vlastní, jak na závitky a další triky, jsme se naučili v Café Buddha Norská.  
Krájení najemno je základ
Krájení najemno je základ FOTO: Lucie Onari Kreslová
V asijské restauraci ukryté v pražském prostředí Vršovic jsme se toho za tři hodiny naučili mnoho. Věděli jste, že banánů je téměř 200 typů, ale konzumuje se jich přibližně deset? Tušili jste, že některé vietnamské restaurace oblíbený vývar pho vaří ve vanách, kde se morkové kosti máčí několik týdnů?

Abychom předešli nechtěným výletům do světa až příliš překvapivých chutí, je občas jednoduše nejlepší uvařit si z poctivých ingrediencí doma. V případě, že se však rozhodnete následovat chuťové pohárky táhnoucí do zemí daleké Asie, může se stát, že na špatnou cestu sejdete omylem stejně. S tím, aby tomu tak již víckrát nebylo, vám rádi pomůžou v Café Buddha Norská, kde tradičně pořádají kurzy vaření vietnamské a thajské kuchyně, z té japonské suši.


Příprava krevetových závitků

My jsme si dnes vyzkoušeli kurz vaření vietnamské kuchyně, na němž jsme se plně seznámili s podrobnou přípravu jejích nejoblíbenějších jídel. Postupně jsme si osvojili jak základní ingredience, s kterými Vietnamci pracují, tak i přípravu letních závitků, polévky pho, omáček, marinovaného bůčku, překvapivě zelených palačinek a proslulé vietnamské kávy.

Čekalo na nás spoustu krájení, informací, ale i ochutnávek, díky nimž neodešel nikdo bez toho, aby byl naprosto plný. Celý kurz trval přibližně tři hodiny a pro jednu osobu stojí 2 899 korun. Ačkoliv se nejedná o zrovna malou částku, pro mě osobně se jednalo o unikátní a zajímavý zážitek, skrze nějž jsem se dozvěděla i to, že již několik let zbytečně loupu zázvor nožem, protože se to dá pohodlně udělat lžící.


Dobré, kvalitní a krásně vonící jídlo! Co víc si přát...

Pokud se tedy chcete dobře najíst, spoustu se toho dozvědět a být dokonce schopni všechno z toho uvařit i blízkým, na nic nečekejte a zkontrolujte příští termíny!

Buddha Café 
Norská 602/14
Praha 10-Vršovice
737 808 464

 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9