Tam, kde obsluhují kočky- návštěva Kawaii Maid Cafe

09:38 | 15.09.2018 Zita 1
Přímo v samotném centru Akihabary se před rokem a půl smíchaly dvě populární japonské kultury, kawaii a otaku, v jedno. Vzniklo tak dnes nejúspěšnější maid cafe s originálním konceptem, jak se nám tam líbilo?
Moe moe, kyun!
Moe moe, kyun! FOTO: Akiba Zettai
Akihabara- místo, kde najdete 120 maid kaváren v okruhu jednoho kilometru. Konkurence zde představuje každodenní chléb, a tak pouze při cestě z metra minete alespoň třicet roztomilých slečen v kostýmku. Aby se každé nové maid café uživilo, musí mít nejen originální koncept, ale i příjemnou atmosféru, díky níž se bude zákazník vracet. Zjistili jsme, jak toho docílilo dle výsledků TripAdvisoru nejoblíbenější maid café ze všech- Kawaii Maid Cafe.

Dveře nám otevřel sympatický zakladatel Jamamoto, který nám vysvětlil jak samotný koncept podniku, tak též, jak se k němu dostal: "Zhruba před patnácti lety začal neuvěřitelný maid café boom. Kavárny se štíhlými dívenkami v oblečku se začaly otevírat téměr na každém rohu. Sám jsem několik takovýchto kaváren navštívil a během toho jsem si povšiml oušek, které měla obsluha na hlavě. Na ty jsem se taky v budoucnu zaměřil a originální koncept mého budoucího maid café byl na světě."

Jakmile otevřete nabídku jídelního lístku, dočtete se na úvodní stránce následující: "Byla jednou jedna pouliční kočka, která velmi strádala. Jednoho dne přišel člověk, poskytl jí domov, žrádlo a bezpečí. Kočka dojatá jeho láskou, chtěla se mu odvděčit. Modlila se tedy ke kočičímu bohu a ten stvořil místo, kde na sebe mohou všechny kočky vzít lidskou podobu a odměnit se svou pohostiností člověku." Že je příběh pravdou, se vás pokusí přesvědčit i 160 cm vysoká servírka, která vám též následně vysvětlí princip kavárny. Za hodinu strávenou v kavárně zaplatíte 600 jenů (zhruba 120 korun) plus výdaje na občerstvení. Za každou hodinu navíc částka pravidelně narůstá, přičemž si za jednu hodinu musíte objednat alespoň jeden drink.



Vzhledem k tomu, že se majitel snažil skloubit kawaii a otaku kulturu v jedno, většina nabídky hraje ve všech tónech růžové- jahodové mléko, zmrzlinový pohár, roztomilý dortík, dokonce i růžový rámen. Vysvětlil, že menu sestavoval taky podle toho, aby vypadalo vizuálně atraktivně a přitáhlo tak nové návštěvníky třeba i přes Instagram. V ustáleném menu tak najdete třeba i omurice, na kterou vám jakákoliv ze servírek kečupem nakreslí cokoliv si budete přát. Mimo to se s dívenkami můžete za 120 korun vyfotit či získat Polaroid snímek servírky vaší preference. Dále pro vás za příplatek zatančí a zazpívá. Na základě faktu, že 30% zákazníků představují cizinci, personál na minimální hranici ovládá i angličtinu. 



Ačkoliv je momentálně počet maid café enormní, těch, co přežilo prvních deset let, najdeme jen málo. Akiba Zettai Kawaii Maid café přitom příští rok plánuje otevřít dvě další pobočky. Majitel vám proto vzkazuje jen jediné: "Přijďte a zažijte na vlastní kůži reálnou atmosféru nejmodernější japonské kultury přímo v jejím centru, Akihabaře."

Akiba Zettai Kawaii Maid Cafe
web: http://akibazettai.com/SP/english/
adresa: Sotokanda 3-1-1, Chiyoda, Tokio, 101-0021, Japonsko
Otevřeno od 12.00 do 22.00
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9