Nejlepší japonské obchody v Tokiu

16:35 | 07.08.2018 Zita 2
Kde v Japonsku koupit nejlepší čaj? Kde sehnat vše za 20 korun? Kde najdete ty nejmodernější módní výstřelky a kde naopak dýchá tradice? Užitečný průvodce po nákupech v Tokiu! VYZKOUŠENO!
Takeshita-dóri
Takeshita-dóri FOTO: Depositphotos.com

1. Itoya - papírnictví

Pokud milujete papírnictví, psaní dopisů a vše s tím spjaté, nesmíte rozhodně minout tento proslavený několikapatrový obchod, který působí dojmem dokonalého muzea. Najdete tu opravdu všechno a možná ještě trošku víc, takže v mém případě se nám zde podařilo strávit přibližně tři hodiny, což osobně řadím asi k mým nejdelším nákupům vůbec. Každé patro nabízí jinou specializaci, takže doporučuji projít si napřed Itoyu od shora dolů, abyste se vyhnuli nevyhnutelnému v podobě paniky, že musíte mít všechno.

Itoyu sice najdete na vícero místech, nicméně ta nejvyhlášenější trůní na adrese 
2-7-15 Ginza, Chuo 104-0061. Otevřeno mají každý den od 10 hodin.

2. Kinokuniya - knihkupectví

Co se nákupu knih dostupných v angličtině týče, není to žádná sláva. Obecně angličtina Japonců nedosahuje v mnoha případech možné kapacity a to samé platí i v případě anglicky psaných knih. Ve většině knihkupectví přeložených knih najdete naprosté minimum, vyplatí se proto zvážit cestu do  Kinokuniyi, kde se dá pořídit spusta zajímavých úlovků. Tento obchod nabízející jak knihy, tak též anime a další se nachází například na Šindžuku.

3. Tokyu hands & 100jenový obchod

Jestliže se nebezpečně přiblížila doba vašeho odletu a ještě nemáte žádné dárky, tyto dva řetězce jsou ideálním místem, kde to napravit. Nabízejí téměř vše, přičemž většina věcí je kvalitní, přitom stále levná: ve 100jenových obchodech se dá pořídit vše za zhruba 20 českých korun. Jejich sítě jsou rozprostřeny téměř po celém Japonsku, takže nebudete mít problém natrefit na alespoň jeden z nich i mimo Tokio.

4. Oblečení v Takeshita dóri a 109 building 

Zatímco 109 building se poprvé otevřela rokem 1979 na Shinjuku a nabízí nejrůznější módní výstřelky, oblečení líbivé i zvláštní, Takeshita dóri tím vším vyloženě přetéká. Jedná se o ulici ve vyhlášené sféře Harajuku, která se jen hemží obchody až po okraj naplněnými všemožným oblečením, dopňky a vším dalším s módou spjatým. Proslavené jsou i její take-away crepes, jež mají opravdu něco do sebe.

5. Ippodo Marunouchi - čaj

Chcete si vychutnat výborný japonský čaj, odpočinout si a ještě dobře nakoupit? Toto a další můžete zrealizovat v prostorách Ippodo Marunouchi, kde disponují i jednoduchými vysvětlivkami v angličtině.

6. Kappabashi na kuchyňské potřeby



Ať již sami rádi vaříte nebo alespoň rádi jíte, možná byste ocenili nové nádobí, příbory či další výrobky, které se svým zaměřením orientují především do kuchyně. Ráj na zemi pro vaše tužby pak představuje hrnci a dalším vybavením naplněná ulice Kappabashi. Seženete zde i plastové makety jídel, které jsou tak často umístěny ve výlohách restaurací.

7. Dřevoryty v Nakamise-dóri

Řadíte-li se mezi milovníky tradičního japonského umění, nenechte si ujít obchůdky v ulici Nakamise-dóri. Osobně se mi zde podařilo ulovit pár překrásných dřevorytů, za zmínku stojí i nálepky s jejich motivy. S lokalitou zasazenou do dobře známé čtvrti Asakusa (cca tři minuty chůze od stanice Asakusa) se tak jedná o velmi vytížený bod, který nemůžete jen tak minout.

8. Elektronika v Akihabaře

Když se řekne Japonsko, v hlavách mnohých se vmžiku vynoří nejznámější elektroničtí giganti, videohry, konzole a další. Elektronické středisko a útočiště pachinko hráčů stojí za prohlídku i pro ty, kteří se elektronice normálně raději vyhnou. Jedná se o zajímavý zážitek, tohoto času minimálně unikát.

Japonsko je země možností a vyznačuje se širorým spektrem okruhů, které může dnes a denně nabídnout. Nebojte se tedy experimentovat a raději se podívejte i do na první pohled přehlédnutélných uliček, protože právě tam by se mohl skrývat ten nejhezčí poklad, který hledáte...

FOTO: Thecitylane.com, Tokyofashion.com, Remuju.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9