Nefalšovaný vepřový katsudon [Recept]
Jestli se řadíte k milovníkům řízků, nenechte si katsudon rozhodně uniknout! Jejich japonskou verzi "tonkatsu" zapuštěnou ve vaječné směsi na poctivé porci dobré rýže se totiž vyplatí řádně ochutnat.![Chutná skvěle a výborně zasytí Chutná skvěle a výborně zasytí](http://images-cache.asianstyle.cz/upload/clanky/8f339/slider_3f53741a219bcbdbbae8179bd3653e3e.jpg)
Chutná skvěle a výborně zasytí
FOTO: Thewoksoflife/katsudon
Než jsem dělala katsudon poprvé, kamarád mi řekl, že katsudon je pořádné jídlo a náš český řízek se s ním nedá srovnávat. Po pár soustech jsem musela konstatovat, že má nejspíš pravdu.
Díky jinému typu strouhanky (označované jako panko), která má strukturu špičatých jehliček totiž nehrozí nasáknutí olejem, a tak je katsudon krásně křupavý. Pokud jste opravdoví labužnící, neunikne vám ani jeho nenarušená struktura. To vše ve vaječném kabátku...
A teď to nejdůležitější - jak si ho vlastně připravit?
Ingredience:
Postup:
Dobrou chuť! Itadakimasu!
ZDROJ: Thewoksoflife/katsudon
Díky jinému typu strouhanky (označované jako panko), která má strukturu špičatých jehliček totiž nehrozí nasáknutí olejem, a tak je katsudon krásně křupavý. Pokud jste opravdoví labužnící, neunikne vám ani jeho nenarušená struktura. To vše ve vaječném kabátku...
A teď to nejdůležitější - jak si ho vlastně připravit?
Ingredience:
- 2 vepřové kotlety
- sůl a pepř
- špetku mouky
- panko (pro domácí stačí rozemlít ztvrdlý rohlík a upéct ho rozprostřený v troubě na 170 stupňů, než zezlátne)
- 3 vejce
- olej
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky mirinu- pokud nemáte, nevadí
- 1 cibule
- jarní cibulka
- rýže
Postup:
- Okořeňte nenaklepanou kotletu pepřem i solí a lehce poprašte moukou. Nejdříve ji vykoupejte v 1 rozšlehaném vejci a pak obalte ve strouhance panko. Téměř hotový tonkatsu osmažte na velké pánvi z obou dvou stran dozlatova (cca 6 min na jednu stranu) a položte na talíř s ubrouskem.
- Do pánve přidejte lžíci oleje a vložte nakrájenou cibuli. Až zezlátne, zalijte ji předem připravenou směsí vývaru, mirinu, cukru a sojovky.
- Nakrájejte katsudon na 7 cm tlusté nudličky a vložte do pánve. Zalijte 2 rozšlehanými vejci a počkejte, až se uvaří.
- Servírujte v misce s rýží a na závěr posypte jarní cibulkou.
Dobrou chuť! Itadakimasu!
ZDROJ: Thewoksoflife/katsudon
Nástěnka
![Uživatel AsianStyle.cz](/view/img/defaultUserAvatar.png)
09:31 |
30.01
jameswick1...
![8BB76E1 8BB76E1](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_dc486_3165.png)
10:39 |
10.01
8BB76E1
![Tyckin Tyckin](http://images.asianstyle.cz/upload/users/crop_c5c3a_3311.jpg)
19:53 |
08.06
Tyckin