Hlavní stránkaGastronomieNefalšovaný vepřový katsudon [Recept]
Nefalšovaný vepřový katsudon [Recept]
Jestli se řadíte k milovníkům řízků, nenechte si katsudon rozhodně uniknout! Jejich japonskou verzi "tonkatsu" zapuštěnou ve vaječné směsi na poctivé porci dobré rýže se totiž vyplatí řádně ochutnat.
Chutná skvěle a výborně zasytí
FOTO: Thewoksoflife/katsudon
Než jsem dělala katsudon poprvé, kamarád mi řekl, že katsudon je pořádné jídlo a náš český řízek se s ním nedá srovnávat. Po pár soustech jsem musela konstatovat, že má nejspíš pravdu.
Díky jinému typu strouhanky (označované jako panko), která má strukturu špičatých jehliček totiž nehrozí nasáknutí olejem, a tak je katsudon krásně křupavý. Pokud jste opravdoví labužnící, neunikne vám ani jeho nenarušená struktura. To vše ve vaječném kabátku...
A teď to nejdůležitější - jak si ho vlastně připravit?
Ingredience:
Postup:
Dobrou chuť! Itadakimasu!
ZDROJ: Thewoksoflife/katsudon
Díky jinému typu strouhanky (označované jako panko), která má strukturu špičatých jehliček totiž nehrozí nasáknutí olejem, a tak je katsudon krásně křupavý. Pokud jste opravdoví labužnící, neunikne vám ani jeho nenarušená struktura. To vše ve vaječném kabátku...
A teď to nejdůležitější - jak si ho vlastně připravit?
Ingredience:
- 2 vepřové kotlety
- sůl a pepř
- špetku mouky
- panko (pro domácí stačí rozemlít ztvrdlý rohlík a upéct ho rozprostřený v troubě na 170 stupňů, než zezlátne)
- 3 vejce
- olej
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky mirinu- pokud nemáte, nevadí
- 1 cibule
- jarní cibulka
- rýže
Postup:
- Okořeňte nenaklepanou kotletu pepřem i solí a lehce poprašte moukou. Nejdříve ji vykoupejte v 1 rozšlehaném vejci a pak obalte ve strouhance panko. Téměř hotový tonkatsu osmažte na velké pánvi z obou dvou stran dozlatova (cca 6 min na jednu stranu) a položte na talíř s ubrouskem.
- Do pánve přidejte lžíci oleje a vložte nakrájenou cibuli. Až zezlátne, zalijte ji předem připravenou směsí vývaru, mirinu, cukru a sojovky.
- Nakrájejte katsudon na 7 cm tlusté nudličky a vložte do pánve. Zalijte 2 rozšlehanými vejci a počkejte, až se uvaří.
- Servírujte v misce s rýží a na závěr posypte jarní cibulkou.
Dobrou chuť! Itadakimasu!
ZDROJ: Thewoksoflife/katsudon
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek