Thai Father - první food tuk-tuk v ČR

07:00 | 13.10.2017 tombac 0
Od úterý 10. 10. si můžete pochutnat v pražském Karlíně u metra Křížíkova na autentickém thajském street foodu. V době obědů dostanete z unikátního food tuk-tuku jedno vypiplané jídlo.
Příprava tuk-tuku na první výjezd.
Příprava tuk-tuku na první výjezd. FOTO: Thai Fathers TukTuk On the Roa...
Minulý rok si český "Thai Father" Pavel Rexim Mejsnar, jenž část roku žije na ostrově Koh Samui, otevřel v karlínské Křížíkově ulici malé bistro Our Cafe, v němž připravoval jedno thajské jídlo denně. Od satay po různé druhy kari. Díky poctivosti a autentičnosti pokrmů servírovaných ve velkých papírových krabičkách si vydobilo bistro velkou popularitu mezi pražskými foodies. Když se majitel letos v květnu rozhodl vrátit na nějakou dobu zpět do Thajska a bistro zavřít, jeho spolupracovníci se přestěhovali na pár měsíců do nedalekého podniku Divoké matky, kde nadále pokračovali s politikou jednoho výtečně připraveného jídla každý den. Ze zvědavosti jsem tam zašel a chutnalo mi natolik, že jsem se několikrát vrátil, přestože jsem to do Karlína neměl nejblíže.



Na facebookové stránce Thai Father's TukTuk On the Road jsem sledoval dění kolem plánovaného food trucku, z něhož chtěli Pavel a jeho parta podávat jídla po azylu v Divokých matkách. Celý proces s uvedením prvního tuzemského food tuk-tuku do provozu trval dlouho. Čekání skončilo v úterý tento týden a green curry s kuřecím masem bylo vyprodáno za 1,5 hodiny. Den poté jsem to už stihl a chicken red curry s ananasem, brambory a thajskou rýží bylo výborné. Lahodně krémová konzistence kari, skvělá rýže, pálivé akorát. Tuk-tuk od Thai Father najdete od 11 hodin na rohu karlínských ulic Křížíkova a Thámova kousek nad stanicí metra Křížíkova. Jedna vydatná porce stojí 129 Kč. V případě chuti na thajské pivo si můžete koupit tamní Singhu za 69 Kč. Denní menu a zda bude tuk-tuk na místě, zjistíte na facebooku.




FOTO: tombac

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9