Hlavní stránkaGastronomieDomácí japonské curry [Recept]
Domácí japonské curry [Recept]
Recept na domácí poctivé kare raisu- bez konzervantů a masoxů! Připravte si i vy královskou pochoutku japonských restaurací.
Kare raisu
FOTO: Justonecookbook.com
Kari bylo sice do Japonska importováno Brity, netrvalo však dlouho a zrodila se jeho pravá japonská verze. Dnes je k dostání v mnoha restauracích a díky tomuto receptu si ho budete moci během hodinky udělat i vy z pohodlí domova.
Co budete potřebovat?
Jak na to?
Dobrou chuť! Itadakimasu!
ZDROJE: justonecookbook.com/japanesechickencurry
Co budete potřebovat?
- 1 balení kuřecích prsou
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 1 větší brambora
- 1 sladké jablko- nevynechat!
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 litr kuřecího vývaru
- kapka oleje
- sůl, pepř
- domácí curry roux
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce sojové omáčky
Jak na to?
- Nakrájíme si cibuli, oloupanou mrkev (do trojúhelníčků) a brambory, které necháme namočené po dobu 15 minut ve vodě, aby se uvolnil zbytečný škrob.
- Rozdrtíme česnek a zázvor.
- Odstraníme přebytečný tuk a kůži z kuřete, nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme.
- Ve velkém hrnci si na středním plameni osmahneme cibulku a přidáme česnek se zázvorem.
- Přidáme maso a vaříme do té doby, než změní barvu na bílou.
- Přidáme mrkev a zalijeme vývarem.
- Počkáme, až se vývar začne vařit a odebereme tuk, co se vytvoří na hladině.
- Přímo do hrnce nastrouháme oloupané jablko. Zamícháme.
- Osolíme dle chuti a necháme na 20 minut probublat.
- Přidáme brambory a čekáme až změknou. Mezitím si uděláme curry roux. Do 45 gramů roztopeného másla vmícháme 4 lžíce hladké mouky a mícháme na malém plameni okolo 20 minut. Barva by měla být světlounce hnědá. V žádném případě černá- černá barva symbolizuje, že jste jíšku připálili! Do směsi vmíchejte lžíci kari, garam masaly a lžičku papriky. Pečlivě zamíchejte a odeberte ze sporáku.
- Do hotového curry roux, které máme v kastrůlku přidáme naběračku (nebo dvě) vývaru.
- Curry pastu vmícháme do hrnce. Přidáme kečup a sojovou omáčku.
- Zmírníme plamen a čekáme, až omáčka zhoustne.
- Podáváme s rýží a popřípadně s uvařeným vejcem.
Dobrou chuť! Itadakimasu!
ZDROJE: justonecookbook.com/japanesechickencurry
Nástěnka
Are you feeling irritated because of poor grades i...
09:31 |
30.01
jameswick1...
skoro po dvou letech si zas dovolím jeden spam pří...
10:39 |
10.01
8BB76E1
Japonské slavnosti na Vyšehradě 8.6.2019 - relativ...
19:53 |
08.06
Tyckin
TOP0 článků
Poslední komentáře
Kupuji ho z internetové stránky kimchiclub .cz. Je...
09:32 |
27.04
Vasicek
A odkud kimchi kupujete? A jedná se o opravdu kval...
02:37 |
26.04
Palicka85
Já mám zkušenost s kupováním hotového kimchi. Byl ...
09:05 |
25.04
Vasicek