Sun Moon Lake - jeden z osmi divů Taiwanu

15:47 | 12.07.2018 Mei 1
Sun Moon Lake (日月潭) je obrovské přírodní jezero ležící uprostřed ostrova Taiwan, jehož vody lákají spousty turistů.
Sun Moon Lake
Sun Moon Lake FOTO: Jennifer ??? / flickr.com
Jezero se nachází v Yuchi v Nantou. Oblast kolem jezera je domovem jednoho z domorodých taiwanských kmenů, Thao. Jezero Slunce a Měsíce, jak bychom mohli jeho název přeložit do češtiny, obklopuje malý ostrov jménem Lalu. Východní strana jezera se podobá slunci, zatímco západní strana má podobu měsíce. Název je tedy jasný.
 
Jezero se nachází 748 metrů nad mořem. Je 27 metrů hluboké a jeho rozloha činí kolem 7, 93 kilometrů čtverečních. V jeho okolí se nachází mnoho stezek pro pěší turisty.
 
Pokud se rádi koupete, v tomto jezeře budete mít bohužel smůlu. Koupání zde není obvykle dovoleno. Konají se tu ale každoroční 3kilometrové závody s názvem Plovoucí karneval jezera Slunce a Měsíce. Toto dění obvykle připadá na období kolem Svátků středu podzimu. V posledních letech se účastníci počítali v desítkách tisíc. Další slavnosti, které se zde konají, zahrnují obvykle zábavní pyrotechniku, laserové show a koncerty.
 
Jezero a jeho okolní krajina byly označeny jako jedna z 13 národních krajinných oblastí na Taiwanu. Kolem jezera se nacházejí také zajímavá místa jako chrám Wen Wu (文武廟) nebo Ci En Pagoda (慈恩塔), postavena zesnulým prezidentem Čankajškem v roce 1971 na památku jeho matky. Dále se v blízkosti nacházejí chrámy Jianjing, Syuentzang a Syuanguang.
 
Kolem cest podél jezera jsou lesy, které jsou dobrým místem pro pozorování ptactva, kterého tu žije mnoho zajímavých druhů. Mezi ně patří například čínský Bulbul, černý Bulbul, Formosan Yuhina, bambusová koroptev, Minivet kolibřík nebo Fulvetta. Kolem vody lze pak také spatřit kvakoše, noční volavky nebo ledňáčky říční.
 
Scenerická oblast kolem jezera přiláká ročně více než 6 milionů návštěvníků, což není divu, protože jezero Slunce a Měsíce je korunováno jako jeden z osmi divů Taiwanu.



 
ZDROJE: taiwan.net.tw, wikipedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9