Matabungkay - bílá písečná pláž

10:14 | 18.03.2013 Eunka 0
Toužíte po slunečních paprscích, bělostném písku a šumění moře? Pokud ano, tak jsou pro vás tím pravým rájem Filipíny a jejich pláž Matabungkay.
Matabungkay Beach
Matabungkay Beach FOTO: en.wikipedia.org
Tato pláž plná bílého písku se nachází asi 120 km od Manily, hlavního města Filipín. Původně byla objevena v roce 1950 jako skvělé místo na trávení víkendů. Od té doby je stále oblíbenější a nachází se tu i chatová oblast, rekreační střediska a plážové vilky. Ovšem nechybí ani malé roztomilé domečky z bambusu, které vás okouzlí svou exotikou. 

Mimo to tu najdete i malý korálový útes, který olizují hravé mořské vlnky. Velmi proslavené tu jsou především bambusové vory, které si můžete pronajmout a užívat si jemné houpavé vlny a čerstvý mořský vánek. Na většině vorů je i kabinka, kde si můžete odpočinout a stůl, kde si můžete dát oběd. Majitelé vorů vám pronajmou i gril, na kterém si připravíte lahodné mořské plody. Není nic lepšího, než oběd na modré hladině.



Také milovníci potápění nebudou Matabungkay Beach zklamaní. Budou mít možnost se tu dosytosti vynadívat na mořské krásy. A ti, kdo se budou chtít osvěžit, mohou si dát vynikající mangový džus a vydat se na piknik. Rozhodně se tu nebudete nudit. A pokud na takovou dovolenou nemáte, tak se netrapte. Snít přece můžete beztrestně o čemkoliv.


ZDROJ: boyplakwatsa.com, en.wikipedia.org
FOTO: dnmarcelino / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9