Khövsgöl Nuur - modrá perla Mongolska

17:00 | 17.03.2013 Eunka 3
Mongolsko není země, která by byla turisty příliš navštěvovaná a to je škoda. Skrývá totiž mnoho obdivuhodných přírodních krás, které by lahodily vaším očím.
Jezero Khövsgöl Nuur
Jezero Khövsgöl Nuur FOTO: Jose Luis Hernandez / flickr.c...
Opravdu je to tak. Mongolsko vám má co nabídnout. Najdete tam krásné scenérie, skalní útvary, památky, úchvatnou přírodu, pohostinné obyvatele a navíc se můžete projet na velbloudovi, což je jistě úžasný zážitek.

Jedním z nejkrásnějších míst Mongolska je oblast, kde se nachází jezero Khövsgöl Nuur (mongolsky Хөвсгөл нуур) a kde najdete i několik horských štítů o tyčících se nad jeho břehy. Vše doplňují husté borové lesy, které omamně voní. Toto jezero je také nejobjemnějším sladkovodním jezerem v celé Asii a obstarává téměř 70% pitné vody v Mongolsku. Poeticky ho nazývají modrou perlou Mongolska.



Toto pohádkové místo obývá mnoho zvěře včetně ovcí, kozorožců, medvědů, vlků, sobolů, losů a více než 200 druhů ptactva. Jezero je rájem pro rybáře, protože jeho vody jsou plné ryb. Rybařit však můžete pouze, když si v  Ulánbátaru obstaráte potvrzení. Kromě divokých zvířat se tu pasou i koně a jaci.

A abyste si mohli lépe představit, jaké krásy tato oblast ukrývá, podívejte se na vložené fotografie a určitě budete okouzleni. Možná bude v budoucnu právě Khövsgöl Nuur místem, kam se vydáte za dobrodružstvím.


ZDROJ: famouswonders.com, matrixtravel.eu
FOTO: Jose Luis Hernandez / flickr.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9