Jaká místa byste měli během října v Číně navštívit?

16:00 | 04.10.2016 Peťul_TripleS 0
Měsíc říjen je uprostřed podzimu, proto je to nejlepší měsíc k tomu, abyste ocenili barevnou podzimní scenérii Číny. Chladné počasí v říjnu může učinit váš výlet pohodlnějším a příjemnějším, kam byste tedy měli rozhodně zavítat?
TOP 5
TOP 5 FOTO: chinahighlights.com
Obecně lze říci, že říjen je pěkný měsíc k cestování do většiny populárních turistických destinací díky chladnému počasí a vzácně deštivým dnům.

Od prvního do sedmého října jsou v Číně národní svátky, proto se vyskytuje ve většině turistických destinací více návštěvníků a tím pádem i hotely mají vyšší ceny.
 

Jiuzhaigou v provincii Sichuan



Jiuzhaigou stojí za návštěvu během všech čtyř ročních období. Nicméně podzim, a to zejména říjen, je nejlepším obdobím k návštěvě Jiuzhaigou díky pohodlnému počasí a pohádkové zemi barevných stromů a jezírek, půvabných vodopádů a zasněžených hor.

Podzim je v Jiuzhaigou krátký (jen září a říjen) a říjen tu je opravdu pozdním podzimem. Nízké množství srážek (53 mm) a nízké teploty (v průměru 8 - 20 °C) mohou vytvořit váš výlet do Jiuzhaigou hladkým a příjemnějším.

Průměrná nadmořská výška Jiuzhaigou je asi 3 000 metrů (nezapomeňte se připravit na možné účinky nadmořské výšky), což způsobuje, že se tam teplota značně liší ve dne a v noci.
 

Okres Daocheng v provincii Sichuan



Podobně jako Jiuzhaigou je Daocheng dalším místem známým pro svoji malebnou podzimní scenérii. Na podzim tu obrovské červené travnaté pláně, široké žluté louky, jasně modrá nebesa a zasněžené vrcholky hor poskytují návštěvníkům nádhernou podívanou.

V říjnu je vždy v Daochengu slunečno. Teplota se tu pohybuje mezi 5 a 20 °C. Rozdíl teplot mezi dnem a nocí je velmi nízký. Celkem vzato tu na konci října sněží, proto je polovina října ideálním obdobím pro fotografický výlet do Daocheng.
 

Eji'naqi ve Vnitřním Mongolsku



Nejlepšími měsíci na návštěvu Eji'naqi jsou září a říjen, když se počasí ochlazuje a je méně větrno a dusno. Je to pěkné období na cestu do hlubin pouště.

Nicméně říjen a obzvláště jeho polovina je nejlepší chvílí na fotografický výlet do Eji'naqi, protože všechny obrovské topoly jsou oděny do svých žlutých „kabátů“, což vám jistě vyrazí dech společně s jasně modrou oblohou a klidnou vodou.

Kromě moří jasně žlutých topolů jsou zlatými hřeby Eji'naqi Black City, největší starověké město na Hedvábné stezce, východ slunce a západ slunce v poušti. Eji'naqi je asi 200 kilometrů od Zhangye, kde jsou nádherné reliéfy krajiny Danxia v Zhangye Danxia Landform Geological Park.

Rozdíl teplot mezi dnem a nocí v říjnu je velký s průměry pohybujících se od 22 do 8°C. Kromě vhodného teplého oblečení byste si měli s sebou vzít klobouk a šátek, abyste se ochránili od písku. V Eji'naqi jsou hlavní atrakce v divočině nebo poušti, proto se velmi doporučuje cestovat s cestovní kanceláří, abyste se neztratili.
 

Shangri-La, Yunnan



Shangri-La je zemí idylické krásy s klidnými jezery, zelenajícími se lesy, obrovskými travnatými pláněmi se stády, tajemnými kláštery a zasněženými horami.

Mezi nejoblíbenější atrakce v Shangri-La patří Národní park Pudacuo, Sněhová hora Meili, klášter Song Zanling, jezero Bita, jezero Shudu, jezero Napa a Baishutai. Chrám Feilai je nejlepším místem, kde zachytíte scenérii východu a západu slunce se Sněhovou horou Meili. Pokud se zajímáte o etnickou kulturu, můžete navštívit místní rodinu Naxi.

V říjnu je většina míst v Shangri-La ozdobena barvami planoucí červené a žluté. Vzácně mlhavé počasí v tomto měsíci přináší pro fotografy mnohem jasnější pohled na zasněžené hory. Teplotní rozdíl mezi dnem a nocí je v říjnu velký, pohybuje se průměrně v rozmezí od 5 do 20 °C.
 

Rýžové terasy Longji, Guilin



Spousta lidí by si mohla myslet, že rýžové terasy Longji jsou nejkrásnější za časného léta, když jsou celé terasy plně zavlažovány vodou. Ve skutečnosti je také úžasný pohled na rýžové terasy na podzim, zejména v první polovině října, když jsou zdobeny obrovským množstvím zlatavé rýže.

Zde je teplotní rozdíl v říjnu mezi dnem a nocí také velký, v průměru 18 - 26 °C. Festival Poloviny podzimu spadá na začátek října. Návštěvníci tu pak mohou zažít místní oslavy s lidmi Zhuang a Yao.


FOTO & ZDROJ: chinahighlights.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9