Historická Bukchon Hanok Village

18:00 | 05.08.2015 AdelaEis 2
Nechte se očarovat starodávnou korejskou vesničkou Bukchon, která nabídne nádhernou podívanou všem, kteří si přejí nahlédnout do historických časů Koreje.
Bukchon Village
Bukchon Village FOTO: filckr.com/Doug Sun Beams

Bukchon Hanok Village (북촌 하녹 마을)

Bukchon Hanok Village je 4. nejoblíbenější atrakcí v Soulu. Je domovem sta tradičních korejských domečků nazývaných „hanok“ (하녹) z časů dynastie Joseon. Dnes zde můžeme najít mnoho restaurací, obchůdků se suvenýry, kulturní centra, návštěvní domy, čajovny a vzdělat se o korejské kultuře.
 

Historie

Oblast Bukchonu se skládá z několika sousedství: Wonseo-dong, Jae-dong, Gye-dong, Gahoe-dong a Insa-dong. Tato sousedství v minulých dobách dynastie joseonské bývala rezidentní čtvrtí vysoce ceněných vládních úředníků a noblesy.

 

Na co se těšit…

Už v úvodu bylo zmíněno, že tato kráska skrývá mnoho restaurací, čajoven a především možnost utkat se s jedinečnou výjimečností korejské kultury. Čeká vás nekonečné množství uliček. Proto návštěvníkům vřele doporučuji vzít si u vchodu do vesničky mapu, abyste viděli vše, po čem toužíte. Je velmi lehké se zde ztratit.

Když už se vám z množství uliček bude točit hlava, navštivte nedaleký palác Gyeongbokgung (경복궁) a poté turisty veleznámou ulici se suvenýru poblíž východu ze stanice metra Anguk.

 

Jak se do Bukchon Village dostat…

Nejlepším řešením je nasednout na moderní soulské metro a vystoupit ve stanici Anguk (linka 3), exit no. 2. Poté jděte rovně zhruba 300 m a jste v cíli.

Pokud vesničku nebude moci najít, nebojte se zeptat někoho zdejšího. Korejci jsou velmi nápomocní a vždy vstřícní.


ZDROJ: english.visitkorea.or.kr , wikipedia.org


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9