Pojeďte s námi na netradiční expedici do Japonska!

16:00 | 24.06.2015 Host 5
Jak by se vám líbilo udělat si výlet do Japonska s mladou partou podobně naladěných lidí, nebýt pouhými turisty, ale cestovateli, aktivně se podílejícími na programu?
Hrad Matsumoto
Hrad Matsumoto FOTO: Žanda Panda
Dát batoh na záda a za ušetřené peníze za ubytování raději ochutnávat místní speciality, zajít si na karaoke a podívat se na odlehlejší místa, kde na vás dýchne historie země samurajů, gejš a sararímanů?

S tímhle konceptem přišla před třemi lety agentura Zirhamia jako protipól drahých organizovaných a neosobních zájezdů. Za dobu své existence vypravila tzv. expedice na několik kontinentů a v dubnu letošního roku začala nabízet i Japonsko.

Japonsko, jak asi tušíte, není úplně nejlevnější destinace na baťůžkaření. Průvodkyně, bývalá studentka japanologie a travel blogerka Žanda Panda, která zde byla už čtyřikrát, se rozhodla, že se pokusí dopřát zážitek ze své oblíbené země i těm, co si nemůžou dovolit vyjet s cestovkou nebo mají obavy z jazykové bariéry, ale přesto zemi vycházejícího slunce milují a chtějí ji pořádně prozkoumat.



Dubnové expedice se účastnil i jeden člen redakce Asianstyle.cz a pro velký úspěch přinášíme malý fotoreport. Dobrodružná expedice byla zaměřená na samurajskou tématiku a vedla od fotogenické zahrady v Kanazawě přes horské vesničky centrálních Alp, mohutný hrad Matsumoto – jó a starou samurajskou stezku Nakasendó až do hypermoderního Tokia.

Průvodkyně sama je obrovským fanouškem japonské kultury, takže neochudila členy skupinky o takové autentické zážitky jako:

-  pinknik v parku Yoyogi s místňáky
-  vlastnoruční přípravu Okonomiyaki ve specializované restauraci
-  purikura
-  cyklovýlet pod horou Fuji
- stanování v horách

Příští expedice startuje 11. srpna a Zirhamia hlásí ještě pár volných míst. Pokud byste měli chuť vyrazit s nimi, více info najdete na stránkách http://www.zirhamia.cz/

ZDROJ / FOTO: Žanda Panda

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9