Farma Daio Wasabi - ráj pálivých pochoutek

14:00 | 09.07.2017 Eunka 4
Máte rádi wasabi? Co takhle navštívit jednu farmu v Japonsku, kde se tento pálivý zelený křen pěstuje? Určitě se vám tam bude líbit.
Farma Daio Wasabi
Farma Daio Wasabi FOTO: en.wikipedia.org
Farma Daio Wasabi se nachází v Azumino nedaleko města Matsumoto v prefektuře Nagano. Je to jedna z největších japonských wasabi farem a také oblíbená turistická destinace. K rodinnému výletu prostě ideální místo.

Zelené pálivé dobrotě se na farmě daří dobře. Jsou tam velká pole s pečlivě udržovanou sítí malých potůčků, které poskytují rostlinám čistou a stále tekoucí vodu. Takový způsob pěstování je pro japonský křen ideální. Od května do října jsou pole chráněna před sluncem plachtami.



Pro turisty je farma velmi lákavým místem. Aby se všem rostlinám dařilo, jak má, nechybí na farmě ani svatyně Daio. V ní se skrývá duch starověkého místního hrdiny, který se jmenoval Hachimen Daio. Ten je považován za ochránce farmy. Nedaleko svatyně najdete i malou jeskyni. 

Jako návštěvníci si můžete vychutnat venkovský ráz, téměř rajskou krajinu, vodní kola, pěší stezky a plavbu na nafukovacích člunech, které lze vypůjčit za nějaký ten peníz. Mimo to farma nabízí i nepřeberné množství lahůdek z wasabi. Najdete tu obchody a restaurace, kde si pochutnáte na wasabi pastě, sušenkách či zeleném wasabi hrášku (ten vám mohu jen doporučit, jeho konzumace mě dostala z chřipky). K obědu si můžete pro změnu dopřát soba nudle, wasabi klobásy a kari. Vše pak zapijte wasabi pivem, zelenou šťávou a jako dezert si vychutnejte čokoládu s wasabi či zmrzlinu. Nebojte se, když budete jíst s mírou, tak z toho nezezelenáte.



Pokud tedy milujete cestování, přírodu a nikdy neodoláte lahodnému jídlu, bude pro vás během návštěvy Japonska farma Daio Wasabi tím pravým místem a nezapomenutelným zážitkem. 


ZDROJ: japan-guide.com
FOTO: courtneyp / flickr.com
FOTO: Mti / commons.wikimedia.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9