Školáci v Koreji odmítají jíst mořské plody

13:00 | 08.11.2019 Eunka 0
Máte rádi ryby a mořské plody? Jedli byste je v práci nebo ve školní jídelně. Nedávný průzkum ukázal, že korejští školáci je nechtějí jíst.
Krevety
Krevety FOTO: pixabay.com
Dospívající v Jižní Koreji nechtějí jíst mořské plody a ryby, které jim podávají v rámci školního stravování, ačkoli věří, že je takové jídlo výživné a vynikající. Z průzkumu, provedeného Korejským námořním institutem, kterého se zúčastnilo 1000 studentů základních a středních škol, vyšlo najevo, že 81,5 procent dospívajících tvrdí, že produkty z ryb a moře jsou vynikající, pokud jde o zdraví a výživu.

Avšak jen asi 42 procent z nich uvedlo, že konzumují dostatek mořských plodů. Přibližně 24,7 procent řeklo, že mořské plody a ryby nejí vůbec nebo je nemají tendenci konzumovat. Zhruba 82,8 procent respondentů uvedlo, že mají mořské plody rádi. Pouze 17,2 procent žáků přiznalo, že je nesnáší.

Proč se studenti rybám a mořským plodům tak vyhýbají? Mezi studenty, kteří uvedli, že nemají mořské plody rádi a nejedí je, 41,3 procent prozradilo, že to tak mají kvůli charakteristickému zápachu, což byl faktor velmi omezující spotřebu těchto produktů. Asi 28,5 procent žáků zmínilo, že produkty z moře nechtějí jíst kvůli kostem.

Asi 66 procent studentů nejedlo tyto produkty vůbec nebo klidně vyhodilo pokrmy a přílohy, skládající se z mořských plodů a ryb určených pro školní stravování. 

Institut uvedl, že je třeba změnit přístup, aby se zajistilo, že žáci budou mořské plody jíst. Je nutné dodávat do školních jídelen ty druhy ryb a mořských plodů, které mají dospívající rádi a také je důležité, aby se zlepšila jejich úprava a rozmanitost receptů.

Co si o tom myslíte vy? Máte rádi ryby a mořské plody?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9