TOP 10 turistických destinací na Filipínách

15:05 | 30.12.2013 Peťul_TripleS 3
Od nedotčených pláží a nádherných přírodních krás po zajímavé historické památky mají Filipíny co nabídnout. Podívejte se s námi na následující turistické destinace na Filipínách.
Banaue, Filipíny
Banaue, Filipíny FOTO: stevemccurry.wordpress.com
Nacházející se na východním okraji Asie jsou FIlipíny domovem více než 7 000 ostrovů, které jsou obývané přátelskými místními obyvateli a mnoha domorodými kmeny. A teď už dost řečí, pojďme si více přiblížit TOP 10 turistických destinací na Filipínách.

# 10 Útes Tubbataha



Útes Tubbataha v moři Sulu je chráněná oblast jako Národní mořský park útes Tubbataha.  Útes se skládá ze dvou korálových ostrovů, Severního a Jižního korálového ostrovu, které jsou odděleny hlubokým kanálem o šířce přibližně 8 kilometrů. Útes se stal jedním z nejoblíbenějších potápěčských lokalit na Filipínách kvůli svým korálovým stěnám, kde povrchní korálový útes náhle končí a ustupuje do velkých hloubek. Mořský park je zpřístupněn potápěčským výletům mezi měsíci duben a červen, kdy vlny jsou nejvíce v klidu.


# 09 Kostel svatého Augustina



Kostel svatého Augustina se nachází v Manile. Byl postaven v roce 1589, přežil sedm zemětřesení a dva požáry v průběhu staletí a nyní zůstává nejstarším kamenným kostelem na Filipínách. U hlavního vchodu jsou nádherné řezbářské práce na dřevěných dveřích. Uvnitř je interiér navržen ve tvaru latinského kříže. Malba stropu kostela byla navržena v roce 1800 italskými umělci Giovannim Dibellou a Cesarem Alberonim.


# 08 Sopka Mayon



Vypínající se do výšky více než 2 400 metrů nad hladinou moře je sopka Mayon významná pro svůj dokonalý symetrický kužel. Návštěvníci se tu mohou těšit na řadu aktivit jako kempování, horolezectví, pěší turistiku, pozorování ptáků nebo fotografování. Mayon je nejaktivnější sopka na Filipínách, vybuchla v posledních 400 letech více jak 49krát. K nejničivější erupci došlo 1. února 1814, kdy okolní města byla bombardovaná vyvřelou horninou. Zvonice na kostele a to, co zbylo z barokního kostela, který byl zničen erupcí roku 1814, je stále k vidění.


# 07 Ostrov Malapascua



Malý ostrov se skládá z klidných rybářských vesnic. Ostrov Malapascua je populární pro svá ideální místa k potápění a také je jediným místem, kde můžeme vidět žraloka liščího (liškoun obecný) stejně jako manty a kladivouny. Dalšími skrytými drahokamy jsou bílé písčité pláže, křišťálově čisté vody lemované kokosovými palmami a barevnými korálovými zahradami.


# 06 Puerto Galera



Jižně od Manily se nachází půvabné přímořské městečko Puerto Galera, které je oblíbené díky svým nádherným plážím, vynikajícím místům k potápění a široké rozmanitostí mořských druhů. Mezi nejoblíbenější pláže patří White Beach a Sabang Beach, které nabízí také nedaleko nakupování, stravování a ubytování v hotelu. Další populární destinací je přírodní přístav Muelle Bay se svými řadami obchodů, restaurací a barů. Návštěvníci tu také mohou jít šnorchlovat, díky čemuž uvidí některé z nejlepších asijských korálových útesů, nebo se jít potápět mezi staré vraky a stovky druhů ryb.


# 05 Podzemní řeka Puerto Princesa



Nacházející se na severním pobřeží ostrova Palawa je Puerto Princesa rájem milovníků přírody. Domovem nedotčené krajiny bohaté na divokou zvěř je toto krásné místo jedno ze světově nejvíce jedinečných přírodních jevů podzemní řeky známé jako Podzemní řeka Puerto Princesa. Chráněná v rámci národního parku je tento přírodní zázrak na světě nejdelší podzemní splavnou řekou. Výlety na této řece návštěvníkům poskytují pohled na zajímavé skalní útvary a třepotající se netopýry.


# 04 Donsol



Nacházející se v provincii Sorsogon je ospalá rybářská vesnička Donsol místem nedotčených pláží, úžasných vodopádů a neprozkoumaných jeskyní, kde můžeme spatřit i velrybí žraloky. Malé obry oceánů můžeme vidět od listopadu po červen, přičemž čísla vrcholí mezi únorem a květnem. Turisté se mohou vydat na výlet podél řeky Donsol River přes mangrovníky a palmy a na noc jim posvítí miliony světlušek. Pokud i to není dost, tradiční krevety následující chutnou večeří vařeného úlovku jsou tu také k dispozici.


# 03 Chocolate Hills



Jednou z největších turistických destinací na Filipínách jsou Chocolate Hills, neobvyklé geologické formace, které se skládají z nejméně 1 268 jednotlivých kopců roztroušených po celém území vnitrozemí ostrova Bohol. Téměř symetrické o stejné velikosti, v rozmezí 30 až 50 metrů vysoké jsou kopce pokryty zelenou trávou. Během období sucha změní tráva barvu do hněda, proto také jméno kopců (čokoláda je přece hnědá, ne?). Neexistuje žádný důkaz, jak tyto obří kopce vznikly. Jedna teorie tvrdí, že Chocolate Hills jsou zvětralé skalní útvary druhu mořského vápence na nepropustné vrstvě hlíny.


# 02 Ostrov Boracay



Boracay je malý ostrov nabízející krásné pláže, lázně a velké množství dobrodružství jako potápění, parasailing (padák nad vodou), jízdu na motorce, na koni, šnorchlování nebo kitesurfing (jízda po vodě na speciálním prkně). Pokud i to návstěvníkům nestačí, výlety lodí umožní sledovat úžasné západy slunce, průzkum sopečných jeskyní nebo vzdálených zátok tyrkysových lagun. Když slunce zapadá, noční život na ostrově Boracay pulsuje v mnoha barech a restauracích, kde podávají jídlo, pití a nebojte se, zábava tu je zaručena.


# 01 Rýžové terasy v Banaue



Žádný výlet na Filipínách nemůže být úplný bez návštěvy velkolepých rýžových teras v Banaue. Vytesané z pohoří asi před 2 000 lety bez moderních nástrojů připomínají tyto skvostné zemědělské terasy obří schody do nebes. Místní obyvatelé tu dodnes stále pěstují rýži a zeleninu, ale stále více a více mladších obyvatel emigruje do měst a nejeví o pěstování zájem.

Zaujala vás některá z těchto míst? Kam byste se nejraději podívali?


ZDROJ: touropia.com
FOTO: orientalflowers.wordpress.com, touropia.com, worldwildlife.org

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9